Dark mode


A+ | Скинути | A-
Бригадний генерал Володимир Шведюк став командувачем ОК Захід: що відомо
Бригадний генерал Володимир Шведюк став командувачем ОК Захід: що відомо
Генерала Володимира Шведюка призначено командувачем військ оперативного командування Захід.

Про це йдеться на сторінці командування.

– Дуже вдячний за довіру командуванню, яке поклало на мене цю відповідальну місію. Це велика честь і привілей, і я розумію, що воно несе за собою велику відповідальність перед вами, перед нашими військовими частинами і перед Україною, – сказав Шведюк.

Він наголосив, що ядро оперативного командування Захід — велика кількість досвідчених офіцерів, готових долати будь-які труднощі.

– Я прагну до того, щоб наше командування стало зразком військової досконалості та тактичної майстерності. Разом ми зміцнимо нашу обороноздатність і продемонструємо непохитну відданість захисту нашої країни. Нам немає іншого вибору, як перемогти. І ми це зробимо, – підсумував генерал.

9 квітня нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що командувача ОК Південь Андрія Ковальчука та командувача ОК Захід Сергія Літвінова звільнили.

Згодом командування Сухопутних військ у коментарі hromadske повідомило, що генерал-майора Літвінова призначили заступником начальника Національного університету оборони України. Генерал-майор Андрій Ковальчук став начальником Військової академії в Одесі.

Що відомо про нового командувача ОК Захід Володимира Шведюка

Володимир Шведюк народився 23 червня 1969 року на Вінничині.

У 1999-2001 та 2019-2021 році закінчив Національну академію оборони України.

У квітні 2015 року був призначений на посаду начальника штабу — першого заступника командира 59 окремої мотопіхотної бригади.

З травня 2016 року обіймав посаду військового комісара Чернівецького обласного військового комісаріату оперативного командування Захід ЗСУ.

У 2018—2019 роках був командиром 59 окремої мотопіхотної бригади.

До березня 2022 року працював заступником командувача сил ТРО ЗСУ. З березня 2022 року — начальник штабу угруповання Об’єднаних сил.

Брав участь в антитерористичній операції на сході України.та відбитті російського повномасштабного вторгнення в Україну у 2022-му.

Читайте також

Ковальчук пішов з посади командувача ОК Південь та очолив Військову академію Одеси

Фото: ОК Захід

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10772
Опубліковано: 15.04.24