Dark mode


A+ | Скинути | A-
Є плани Б і В: Макрон розповів про запасний варіант для церемонії відкриття Ігор-2024
Є плани Б і В: Макрон розповів про запасний варіант для церемонії відкриття Ігор-2024
Президент Франції Еммануель Макрон розповів, що Париж має кілька альтернатив щодо місця проведення церемонії відкриття Олімпійських ігор-2024 в разі, якщо виникне загроза безпеці запланованої церемонії на річці Сена.

Про це він сказав в ефірі каналів BFMTV і RMC.

Є кілька сценаріїв церемонії відкриття Ігор-2024

— Є план Б і план В. Ми готуємо їх паралельно. Ми будемо аналізувати їх в режимі реального часу. У нас є церемонія, яка буде обмежена районом Трокадеро і, отже, не охоплюватиме всю Сену, – сказав він.

Макрон також не виключив ймовірність проведення церемонії відкриття на стадіоні Стад де Франс. Він додав: Це те, що робиться традиційно.

Водночас, Макрон сказав, що ідея провести церемонію відкриття на березі річки Сена “того варта”.

— Найбільше терористи хочуть, щоб ми перестали мріяти. Вони хочуть, щоб молодь не виходила на тераси кафе, на концерти і спортивні заходи. Проте ми організовуємось. Немає жодної наївності. Ми дуже чітко усвідомлюємо. Ми ділимося всією інформацією. Ми збираємося знайти кошти, щоб організувати чудову церемонію відкриття, – додав президент Франції.

Він також нагадав, що всього у Парижі відбудеться чотири великі церемонії спортивних змагань – це відкриття та закриття Олімпіади, а також відкриття та закриття Паралімпіади.

Читайте також

Жіноча збірна України з баскетболу 3×3 вийшла на відбір на Олімпіаду-2024

Ще за кілька тижнів до старту Олімпіади буде запроваджено посилений режим безпеки. Макрон запевнив, що служби безпеки перевірятимуть усіх людей, які приходять на захід, а також запровадять обмеження на транспортний рух.

Нагадаємо, на початку квітня Макрон заявив, що не має сумнівів у тому, що Росія спробує атакувати літні Олімпійські ігри 2024 року у Парижі.

Літні Олімпійські ігри в Парижі стартують 26 липня та триватимуть до 11 серпня 2024 року.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11488
Опубліковано: 15.04.24