Dark mode


A+ | Скинути | A-
ВМС України отримають від партнерів щонайменше п’ять протимінних кораблів
ВМС України отримають від партнерів щонайменше п’ять протимінних кораблів
Екіпажі протимінних кораблів Черкаси та Чернігів, переданих Британією, вже несуть службу після пройденої підготовки. Також Україна має отримати ще три тральщики від Нідерландів та Бельгії.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону Єдині новини.

Україна отримає ще три тральщики-шукачі мін

– Екіпажі пройшли підготовку і вже несуть службу. Минулого року вони отримали оцінку сумісності першого рівня з країнами НАТО. Цього року ми сподіваємося отримати вже найвищу оцінку – другий рівень сумісності, який дозволить працювати, виконувати завдання, тобто це вже повна сумісність, – пояснив він.

Також, за його словами, ще три кораблі мають передати Україні Нідерланди та Бельгія.

– Зараз їх готують, і на них екіпажі вже так само починають проходити навчання. Тобто загалом ми плануємо отримати щонайменше п’ять протимінних кораблів, – повідомив Плетенчук.

Читайте також

Конвенція Монтре: що це і які обмеження накладає

Днями мінні шукачі Чернігів та Черкаси – колишні морські тральщики HMS Shoreham і HMS Grimsby британського флоту, які Україна отримала у 2023 році від Британії, прибули до бази у Портсмуті для участі у спільних навчаннях.

Саме військово-морська база у Портсмуті буде тимчасовим місцем їхнього базування, оскільки наразі вони не можуть повернутися в Україну через умови Конвенції Монтре, яка обмежує прохід військових кораблів через протоку Босфор під час війни.

Фото: Royal Navy

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11211
Опубліковано: 15.04.24