Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна отримала від ЮНІСЕФ ноутбуки для школярів восьми областей
Україна отримала від ЮНІСЕФ ноутбуки для школярів восьми областей
Міносвіти робить усе можливе, щоб забезпечити дітей девайсами для навчання там, де очне навчання нині неможливе через близькість до фронту чи відсутність у школі укриття.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) передав у квітні цього року приблизно 39 тис. ноутбуків, щоб полегшити доступ до освіти учням середніх і старших класів у восьми областях України. Про це в понеділок, 15 квітня, повідомила пресслужба Міносвіти.

“На запит МОН ЮНІСЕФ доставив ноутбуки на Запоріжжя, Харківщину та Херсонщину і задовольнив критичну потребу дітей із вразливих категорій (діти-ВПО, діти з інвалідністю, з малозабезпечених сімей, діти, позбавлені батьківського піклування) у пристроях для дистанційного навчання. Ноутбуки також отримають школярі у Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Сумській і Чернігівській областях. Разом із місцевими органами управління освітою пристрої розподілять серед закладів освіти, які надаватимуть їх у тимчасове користування учням”, – йдеться в повідомленні.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий зазначив, що міністерство робить усе можливе, щоб забезпечити дітей девайсами для навчання там, де очне навчання нині неможливе через близькість до фронту чи відсутність у школі укриття.

“Гаджет для них – це і про доступ до освіти, і про спілкування з однолітками, і про можливість отримувати підтримку від вчителів. І я вдячний нашим партнерам за всю надану українським дітям допомогу. Це однозначно інвестиція в стале майбутнє”, – сказав міністр.

Раніше повідомлялося, що в Запоріжжі планується відкрити підземні школи. Організації навчання дітей в укриттях, як у Харкові, заважає тільки “небажання чиновників”, вважає начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

У Харкові добудували першу підземну школу

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12754
Опубліковано: 15.04.24