Dark mode


A+ | Скинути | A-
Patriot від Німеччини має показати іншим країнам, що настав час діяти та не вагатися – посол
Patriot від Німеччини має показати іншим країнам, що настав час діяти та не вагатися – посол
Український посол у Німеччині Олексій Макеєв подякував Берліну за рішення передати Збройним силам ще одну систему Patriot та закликав інші країни не вагатися з цим.

Про це він сказав німецькому виданню Spiegel.

— Рішення Німеччини негайно передати Україні третій зенітно-ракетний комплекс Patriot – це наша спільна перемога. Я провів численні переговори протягом останніх двох тижнів. Послання було чітким і однозначним: Україна терміново потребує посилення протиповітряної оборони, – сказав дипломат.

Макеєв наголосив, що Німеччина показала лідерство у цій ситуації та показала гарний приклад щодо передання Україні зброї.

Він підкреслив, що Німеччина показала лідерство в цій ситуації та подала хороший приклад у постачанні зброї Україні. За його словами, це має показати іншим країнам, що настав час діяти та не вагатися.

Дипломат провів паралелі між війною в Україні та кризою на Близькому Сході, вказавши на подібність атак Ірану на Ізраїль безпілотниками Shahed у неділю, 13 квітня, та тим, як Росія паралельно таку ж зброю застосувала для атаки на український Харків.

— Настав час розірвати це коло насильства. Поки не пізно, – наголосив Макєєв.

Нагадаємо, 13 квітня Німеччина ухвалила рішення про поставку Україні третьої системи протиповітряної оборони Patriot. Канцлер Олаф Шольц особисто поінформував про це президента України Володимира Зеленського під час телефонної розмови того ж дня.

У Берліні сподівається, що передача Україні ще однієї системи Patriot спонукатиме інших союзників підтримувати Україну системами ППО.

Фото: Посольство України у ФРН

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13717
Опубліковано: 15.04.24