Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Міноборони провели засідання Коаліції дронів
У Міноборони провели засідання Коаліції дронів
Нідерланди підтвердили наміри контрактування партії дронів Heidrun RQ-35 на 200 млн євро у співпраці з Данією та Німеччиною.

На позачерговому засіданні керівної групи Коаліції дронів, міжнародні партнери пообіцяли невдовзі розпочати постачання Україні безпілотників різних модифікацій. Про це повідомило Міноборони у понеділок, 15 квітня.

“Ситуація на фронті змінюється щодня, ворог продовжує атакувати цивільні об’єкти, особливо енергетичну інфраструктуру. Ми потребуємо інструментів для асиметричної відповіді. Час для обговорення рішень спливає, нам це потрібно вже зараз”, – звернулася до учасників засідання заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

У Міноборони оголосили результати засідання:

Канада влітку розпочне передачу 450 багатоцільових БпАК SkyRanger.

Литва виділить 3 млн євро на виробництво FPV-дронів для України.

Нідерланди підтвердили наміри контрактування партії дронів Heidrun RQ-35 на 200 млн євро у співпраці з Данією та Німеччиною.

Німеччина передасть розвідувальні дрони VECTOR 211.

Коаліція дронів офіційно стартувала в межах роботи Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн наприкінці 2023 року. Співлідерами коаліції є Велика Британія та Латвія. Також до Коаліції доєднались: Данія, Естонія, Литва, Канада, Нідерланди, Німеччина та Швеція.

Нагадаємо, президенту Володимиру Зеленському продемонстрували новий ударний дрон, який нагадує російський Ланцет. Він може атакувати ворожі цілі на оперативно-тактичній глибині понад 100 кілометрів.

На 1000 км: як розвивається виробництво дронів в Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 5013
Опубліковано: 15.04.24