Dark mode


A+ | Скинути | A-
Метальник диска з Литви побив найстаріший світовий рекорд у легкій атлетиці
Метальник диска з Литви побив найстаріший світовий рекорд у легкій атлетиці
Литовський метальник диска Миколас Алекна побив світовий рекорд, який тримався чотири десятиліття. Це сталося на змаганнях Oklahoma Throws Series World Invitational в штаті Оклахома, США.

Литовець метнув диск на 74,35 метра, перевершивши рекорд Юргена Шульта, який тримався майже 38 років. У 1986 році німецький атлет метнув диск на 74,08 метра.

МОК повідомив, що Алекна побив найстаріший світовий рекорд з легкої атлетики серед чоловіків.

— Важко усвідомити, що я щойно зробив. Я спостерігав за метаннями і знав, що це може бути той самий день, і це просто сталося, – сказав Алекна після свого досягнення.

6 квітня Миколас Алекна встановив найкращий результат сезону, метнувши на 71,39 м, що дозволило йому посісти десяте місце у світовому списку рекордсменів.

Що відомо про Миколаса Алекну

Миколас Алекна народився в Литві у 2002 році та нині є одним із провідних спортсменів у своїй дисципліні.

У 2021 році він переїхав тренуватися до США. У 20-річному віці він став наймолодшим спортсменом, який метнув за 70 метрів. Він також є дворазовим призером чемпіонату світу та чемпіоном Європи 2022 року.

Цікаво, що батько Миколаса, Віргіліюс Алекна, є олімпійським рекордсменом у цій же дисципліні. Його батькові належить третій результат з метання диска в історії (73,88 метра). Віргіліюс Алекна також є дворазовим чемпіоном світу та олімпійським чемпіоном.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11623
Опубліковано: 15.04.24