Dark mode


A+ | Скинути | A-
Данія оголосила про великий пакет військової допомоги Україні на понад $300 мільйонів
Данія оголосила про великий пакет військової допомоги Україні на понад $300 мільйонів
У вівторок, 16 квітня, Міністерство оборони Данії оголосило про надання Україні нового значного пакету військової допомоги, загальний обсяг якого складає 2,2 млрд данських крон (близько 310 млн доларів США).

Ці кошти будуть використані для підтримки морського потенціалу України, а також для закупівлі безпілотних апаратів і виробництва компонентів ракет.

Значна частина фінансування, 200 млн данських крон, буде інвестована в українську оборонну промисловість для покупки озброєнь та боєприпасів і сприятиме виробництву деталей для ракет у співпраці з Нідерландами та Чехією.

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен зазначив, що ця допомога має на меті не тільки посилити поточну обороноздатність України, але й розвинути український оборонно-промисловий комплекс.

“Це інвестиція в майбутнє України як держави, здатної самостійно виробляти критично важливі для оборони засоби,” – сказала він.

Додатково, новий пакет передбачає укладення ряду угод із союзниками, які включають як закупівлі озброєнь, так і спільне фінансування відповідних проектів.

Сообщение Данія оголосила про великий пакет військової допомоги Україні на понад $300 мільйонів появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17313
Опубліковано: 17.04.24