Рецепт олександрійської паски покроково: як приготувати великодню випічку
Олександрійська паска – це класична випічка до Великодня. Тісто для святкового смаколика роблять на топленому молоці, а особлива технологія приготування опари робить його легким.
Така паска не кришиться при нарізанні та миттєво тане в роті. Паски з олександрійського тіста виходять неймовірно смачними! Простий рецепт олександрійської паски – читайте в матеріалі Фактів ICTV.
Читайте також
Сирна паска в духовці – покроковий рецепт
Опара на олександрійське тісто для пасок: рецепт
Інгредієнти:
курячі яйця – 2 шт.;
яєчні жовтки – 2 шт.;
цукор – 250 г;
свіжі пресовані дріжджі – 38 г;
пряжене молоко – 250 мл;
вершкове масло – 125 г.
Як приготувати опару на олександрійське тісто:
У велику ємність вбиваємо яйця та жовтки.
Додаємо цукор і добре збиваємо до повного його розчинення.
В окремій мисці підігріваємо топлене молоко до 35 градусів. Додаємо дріжджі.
Підтоплюємо в мікрохвильовці вершкове масло.
З’єднуємо яйця, дріжджі та масло. Добре перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 8-12 годин при кімнатній температурі. Найкраще готувати опару звечора.
Рецепт олександрійської паски
Інгредієнти:
опара;
ванільний цукор – 8 г;
пшеничне борошно – 700 г;
коньяк – 1 ст. л.;
світлі родзинки – 50 г;
кардамон мелений – 2 дрібки;
сіль – 1 дрібка;
цедра 1 лимона;
глазур і цукрова посипка – для прикраси.
Як приготувати олександрійську паску:
Запарюємо родзинки в окропі, після чого воду зливаємо і замочуємо на годину в коньяку.
Коли опара підніметься, додаємо в неї дрібку солі, ванільний цукор і просіяне борошно, родзинки та цедру одного великого лимона (приблизно 1 повну столову ложку).
Вимішуємо тісто протягом 10 хвилин. Для того, щоб воно не прилипало до рук, змочіть їх у соняшниковій олії.
Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплі на 1 годину.
Після того як тісто підніметься і стане м’яким, викладаємо його в паперові формочки. Якщо ви використовуєте металеві форми, то обов’язково змастіть їх маслом.
Накриваємо форми харчовою плівкою і залишаємо ще на 60 хвилин у теплому місці.
Після того як тісто підніметься в формах, їх можна відправляти в розігріту до 180 градусів духовку на 25-40 хвилин.
Щойно паски охолонуть, прикрашаємо їх білковою глазур’ю і цукровою посипкою.
Читайте також:
Паска з шоколадом всередині
Паска крафін – рецепт Лізи Глинської
Сирна паска: рецепт без духовки від Володимира Ярославського
Як зробити помадку на паску: глазур із желатином
Як пофарбувати яйця в цибулевому лушпинні
Поділитися:
Наші мобільні додатки:
Олександрійська паска – це класична випічка до Великодня. Тісто для святкового смаколика роблять на топленому молоці, а особлива технологія приготування опари робить його легким.
Така паска не кришиться при нарізанні та миттєво тане в роті. Паски з олександрійського тіста виходять неймовірно смачними! Простий рецепт олександрійської паски – читайте в матеріалі Фактів ICTV.
Читайте також
Сирна паска в духовці – покроковий рецепт
Опара на олександрійське тісто для пасок: рецепт
Інгредієнти:
курячі яйця – 2 шт.;
яєчні жовтки – 2 шт.;
цукор – 250 г;
свіжі пресовані дріжджі – 38 г;
пряжене молоко – 250 мл;
вершкове масло – 125 г.
Як приготувати опару на олександрійське тісто:
У велику ємність вбиваємо яйця та жовтки.
Додаємо цукор і добре збиваємо до повного його розчинення.
В окремій мисці підігріваємо топлене молоко до 35 градусів. Додаємо дріжджі.
Підтоплюємо в мікрохвильовці вершкове масло.
З’єднуємо яйця, дріжджі та масло. Добре перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 8-12 годин при кімнатній температурі. Найкраще готувати опару звечора.
Рецепт олександрійської паски
Інгредієнти:
опара;
ванільний цукор – 8 г;
пшеничне борошно – 700 г;
коньяк – 1 ст. л.;
світлі родзинки – 50 г;
кардамон мелений – 2 дрібки;
сіль – 1 дрібка;
цедра 1 лимона;
глазур і цукрова посипка – для прикраси.
Як приготувати олександрійську паску:
Запарюємо родзинки в окропі, після чого воду зливаємо і замочуємо на годину в коньяку.
Коли опара підніметься, додаємо в неї дрібку солі, ванільний цукор і просіяне борошно, родзинки та цедру одного великого лимона (приблизно 1 повну столову ложку).
Вимішуємо тісто протягом 10 хвилин. Для того, щоб воно не прилипало до рук, змочіть їх у соняшниковій олії.
Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплі на 1 годину.
Після того як тісто підніметься і стане м’яким, викладаємо його в паперові формочки. Якщо ви використовуєте металеві форми, то обов’язково змастіть їх маслом.
Накриваємо форми харчовою плівкою і залишаємо ще на 60 хвилин у теплому місці.
Після того як тісто підніметься в формах, їх можна відправляти в розігріту до 180 градусів духовку на 25-40 хвилин.
Щойно паски охолонуть, прикрашаємо їх білковою глазур’ю і цукровою посипкою.
Читайте також:
Паска з шоколадом всередині
Паска крафін – рецепт Лізи Глинської
Сирна паска: рецепт без духовки від Володимира Ярославського
Як зробити помадку на паску: глазур із желатином
Як пофарбувати яйця в цибулевому лушпинні
Поділитися:
Наші мобільні додатки:
Опубліковано: 17.04.24