Dark mode


A+ | Скинути | A-
Рецепт олександрійської паски покроково: як приготувати великодню випічку
Рецепт олександрійської паски покроково: як приготувати великодню випічку
Олександрійська паска – це класична випічка до Великодня. Тісто для святкового смаколика роблять на топленому молоці, а особлива технологія приготування опари робить його легким.

Така паска не кришиться при нарізанні та миттєво тане в роті. Паски з олександрійського тіста виходять неймовірно смачними! Простий рецепт олександрійської паски – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Читайте також

Сирна паска в духовці – покроковий рецепт

Опара на олександрійське тісто для пасок: рецепт

Інгредієнти:

курячі яйця – 2 шт.;

яєчні жовтки – 2 шт.;

цукор – 250 г;

свіжі пресовані дріжджі – 38 г;

пряжене молоко – 250 мл;

вершкове масло – 125 г.

Як приготувати опару на олександрійське тісто:

У велику ємність вбиваємо яйця та жовтки.

Додаємо цукор і добре збиваємо до повного його розчинення.

В окремій мисці підігріваємо топлене молоко до 35 градусів. Додаємо дріжджі.

Підтоплюємо в мікрохвильовці вершкове масло.

З’єднуємо яйця, дріжджі та масло. Добре перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 8-12 годин при кімнатній температурі. Найкраще готувати опару звечора.

Рецепт олександрійської паски

Інгредієнти:

опара;

ванільний цукор – 8 г;

пшеничне борошно – 700 г;

коньяк – 1 ст. л.;

світлі родзинки – 50 г;

кардамон мелений – 2 дрібки;

сіль – 1 дрібка;

цедра 1 лимона;

глазур і цукрова посипка – для прикраси.

Як приготувати олександрійську паску:

Запарюємо родзинки в окропі, після чого воду зливаємо і замочуємо на  годину в коньяку.

Коли опара підніметься, додаємо в неї дрібку солі, ванільний цукор і просіяне борошно, родзинки та цедру одного великого лимона (приблизно 1 повну столову ложку).

Вимішуємо тісто протягом 10 хвилин. Для того, щоб воно не прилипало до рук, змочіть їх у соняшниковій олії.

Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплі на 1 годину.

Після того як тісто підніметься і стане м’яким, викладаємо його в паперові формочки. Якщо ви використовуєте металеві форми, то обов’язково змастіть їх маслом.

Накриваємо форми харчовою плівкою і залишаємо ще на 60 хвилин у теплому місці.

Після того як тісто підніметься в формах, їх можна відправляти в розігріту до 180 градусів духовку на 25-40 хвилин.

Щойно паски охолонуть, прикрашаємо їх білковою глазур’ю і цукровою посипкою.

Читайте також:

Паска з шоколадом всередині

Паска крафін – рецепт Лізи Глинської

Сирна паска: рецепт без духовки від Володимира Ярославського

Як зробити помадку на паску: глазур із желатином

Як пофарбувати яйця в цибулевому лушпинні 

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 21346
Опубліковано: 17.04.24