Dark mode


A+ | Скинути | A-
Криза в Палаті представників: заклики до відставки спікера Джонсона через питання допомоги Україні
Криза в Палаті представників: заклики до відставки спікера Джонсона через питання допомоги Україні
Майк Джонсон, спікер Палати представників США, опинився під вогнем критики з боку своєї партії через свої дії щодо законопроекту про допомогу Україні. Республіканські конгресмени Томас Массі та Марджорі Тейлор Грін запропонували відставку Джонсона, стверджуючи, що необхідний новий лідер для республіканської партії.

Про це повідомляє “The Wall Street Journal“.

В центрі уваги — законопроект, який передбачає виділення 95 мільярдів доларів на міжнародну допомогу, включаючи підтримку України, який Джонсон намагається просунути через Конгрес. За словами Массі, спікер має дати можливість партії вибрати нового лідера і після цього піти у відставку.

Республіканці висловили розчарування тим, що в проекті закону відсутні імміграційні заходи, і вказують на важливість обговорення кожного з чотирьох законопроектів окремо.

Демократи, в свою чергу, заявили, що готові втрутитися для порятунку Джонсона у разі, якщо республіканці спробують усунути його з посади через суперечки щодо України. Конгресмен Джаред Москович наголосив, що не дозволить кризі виникнути через плани Массі:

“Моя позиція не змінилася. Массі хоче, щоб світ згорів, я не буду стояти осторонь і спостерігати. У мене є відро води”.

Ця ситуація стала черговим випробуванням для керівництва Палати представників і може мати значні наслідки для міжнародної політики США, особливо щодо підтримки України в її конфлікті з Росією.

Сообщение Криза в Палаті представників: заклики до відставки спікера Джонсона через питання допомоги Україні появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10412
Опубліковано: 17.04.24