Dark mode


A+ | Скинути | A-
Хакери намагаються атакувати комп’ютери Сил оборони
Хакери намагаються атакувати комп’ютери Сил оборони
Зловмисники намагаються вразити комп’ютери українських військових шкідливим програмним забезпеченням.

Вороже кіберугруповання намагається отримати доступ до комп’ютерів українських військовослужбовців з метою викрадення документів. Це може статися за допомогою месенджера Signal. Про це повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України в середу, 17 квітня.

 

Зафіксовано підвищену активність угруповання UAC-0184, яке намагається отримати доступ до комп’ютерів військовослужбовців з метою викрадення документів і даних месенджерів.

 

“Зловмисники використовують популярні месенджери, соціальні мережі та інші платформи для знайомств і спілкування з метою поширення шкідливих програм”, – пояснили в Держспецзв’язку.

 

Вони застосовують супровідні повідомлення-приманки, а саме документи про відкриття виконавчого провадження або кримінальної справи, відео бойових дій, а також запит на знайомство.

 

Крім цього зловмисники скидають файли або архіви з проханням допомогти в їх відкритті або ж обробці. Серед іншого використовуються шкідливі програми, зокрема для викрадення та вивантаження даних із комп’ютера, зокрема повідомлень і контактних даних месенджера Signal, який є доволі популярним серед військових.

 

У Держспецзв’язку повідомили, що хакери продовжуватимуть удосконалювати способи доставки шкідливих програм через месенджери, і будь-яка необачна онлайн-активність військовослужбовця полегшує зловмисникам визначення пріоритетних цілей для атак.

Нагадаємо, Росія посіла перше місце у світовому рейтингу кіберзлочинності, створеному у рамках дослідження Оксфордського університету та Університету Нового Південного Вельсу.

Раніше російські хакери намагалися проникнути в військові мережі України, але їм це не вдалося.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13411
Опубліковано: 17.04.24