Dark mode


A+ | Скинути | A-
Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня: що обговорять
Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня: що обговорять
Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг на 19 квітня скликає засідання Ради Україна — НАТО. У заході братиме участь президент України Володимир Зеленський.

Про це генсек НАТО повідомив під час пресконференції у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі.

Засідання Ради Україна-НАТО

За словами Столтенберга, країни-союзники обговорять розширення підтримки України та те, як надати українським захисникам більше систем ППО.

– Оскільки ситуація на полі бою залишається дуже важкою, ми всі чули чітке і термінове прохання про більше допомоги від України, — сказав він.

Генеральний секретар Альянсу привітав кроки з боку Конгресу США щодо схвалення допомоги Україні найближчими днями.

– Це все частина підтримки, яка надається, включаючи F-16 від Нідерландів та Данії. Але Україна потребує ще більше. Тому якщо перед союзниками стоїть вибір між тим, щоб досягти своїх цілей щодо спроможностей, і тим, щоб надати більше допомоги Україні, моє повідомлення чітке — передайте Україні більше, — сказав Столтенберг.

Нагадаємо, про скликання засідання Ради Україна-НАТО напередодні заявив президент Зеленський. Він анонсував, що запит щодо засідання робить для обговорення поставок зброї та систем ППО для України.

Рада Україна — НАТО

Рада Україна — НАТО було утворена у відповідь на прагнення офіційного Києва приєднатись до військово-політичного блоку.

Столтенберг на саміті у Вільнюсі, який проходив у 2023 році, казав, що робота Ради Україна-НАТО буде відрізнятися від попереднього формату, оскільки тепер члени Ради, включно із Україною, зможуть ухвалювати рішення на рівні союзників по Альянсу. Засідання у цьому форматі може відбуватись на різних рівнях: як зустріч міністрів чи начальників Збройних сил країн-членів, так і зустріч лідерів держав-союзників НАТО.

Вперше засідання Ради Україна — НАТО відбулось наприкінці листопада минулого року. Тоді зустрічались голови МЗС країн-членів блоку. Під час заходу сторони затвердили програму роботи на 2024 рік, що передбачає, зокрема, енергетичну безпеку України, а також питання інновацій та взаємодії.

Також Альянс передав офіційному Києву рекомендації щодо впровадження реформ.

Читайте також

Скільки країн в НАТО у 2024 році

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9034
Опубліковано: 17.04.24