Dark mode


A+ | Скинути | A-
18 квітня можливі обмеження електропостачання: Yasno та Укренерго випустили попередження
18 квітня можливі обмеження електропостачання: Yasno та Укренерго випустили попередження
Завтра, 18 квітня, у всіх областях України можливі обмеження енергопостачання через зміни погодних умов та ракетні атаки РФ по українських енергооб’єктах, які були завдані раніше.

Про це ввечері 17 квітня повідомили в Національній енергетичній компанії Укренерго.

Загроза дефіциту електроенергії в мережі 18 квітня

Так, диспетчерський центр Укренерго повідомив, що завтра, 18 квітня, з 8:00 до 22:00 “може виникнути необхідність застосувати контрольовані обмеження енергопостачання промислових споживачів”, тобто застосувати графіки обмеження потужності.

– Вони будуть застосовані рівномірно для бізнесу та промислових підприємств по всіх регіонах України. Обсяг обмежень незначний. Обмеження не будуть застосовані для об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу, – повідомили в Укренерго.

В енергетичній компанії пояснюють, що необхідність обмеження енергопостачання є наслідком російських масованих ракетних і дронових атак на українські електростанції.

Крім того, через похолодання в Україні зросло споживання електроенергії, що призвело до дефіциту потужностей в енергосистемі.

– Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість – максимально залучати імпорт електроенергії, – додали в компанії.

Графіки електроенергії 18 квітня: попередження від Yasno

Своєю чергою генеральний директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко у своєму дописі на Facebook розмістив аналогічне повідомлення із застереженням щодо споживачів енергії.

– Не думав, що так швидко прийдеться писати цей пост. Але різке похолодання по Україні змушує. Є високий ризик, що завтра нам всім може не вистачити генерації + імпорту. Тому, щоб не дійти до обмежень, пропоную всім (як населенню, так і бізнесу) економно користуватися світлом з 19 до 22, а прання і пилососіння перенести на інші години, – написав він.

Коваленко, звертаючись до споживачів електроенергії, назвав такий захід “невеличким тестом нашої командної роботи”, щоб не допустити 18 квітня обмеження поставок електроенергії.

Читайте також

Через атаки РФ в Україні можуть зрости тарифи на електроенергію – Міненерго

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15264
Опубліковано: 17.04.24