Dark mode


A+ | Скинути | A-
Багатомільйонна корупція на Чернівецькій митниці: колишньому керівнику обрано запобіжний захід
Багатомільйонна корупція на Чернівецькій митниці: колишньому керівнику обрано запобіжний захід
НАБУ викрило масштабну корупційну схему з мінімізації митних платежів на Вадул-Сирецькій митниці в Чернівцях, збитки державі від якої оцінюють у 290 мільйонів гривень.

Правопорушення полягало в приховуванні дорогого імпорту з Туреччини (одяг, взуття, аксесуари) так званими дешевими товарами прикриття (тканина, ДСП, цегла) або в оформленні вантажівки як порожньої.

За даними слідства, до злочинної організації було залучено 11 осіб, заарештовано одного співорганізатора і чотирьох членів угруповання.

Відомо, що дії вчинялися в період 2017-2019 років, коли посаду обіймав Микола Салагор.

ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою як альтернативу застави в 60 мільйонів гривень для колишнього начальника Чернівецької митниці, повідомляє САП.

Ще одному підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 6 мільйонів гривень.

Підозрювані перебуватимуть під вартою до 14 червня 2024 року, однак у разі звільнення під заставу на них буде накладено відповідні процесуальні зобов’язання.

Сообщение Багатомільйонна корупція на Чернівецькій митниці: колишньому керівнику обрано запобіжний захід появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7497
Опубліковано: 18.04.24