Рецепт простої паски з прянощами з мінімальної кількості продуктів
Великдень неможливо уявити без ароматної паски. До того ж в наш час цю випічку можна приготувати швидко і з невеликої кількості продуктів.
Відомий шеф-кухар Алекс Якутов поділився рецептом паски з прянощами, для якої знадобиться мінімум інгредієнтів.
Проста паска з прянощами
Інгредієнти для опари:
молоко – 100 мл;
борошно – 120 г;
дріжджі пресовані – 20 г.
Інгредієнти для тіста:
цукор – 70 г;
сіль – 5 г;
яйця – 3 шт.;
борошно – 350 г;
пряна суміш – 2 г;
цукати – 50 г;
родзинки – 90 г;
вершкове масло або маргарин – 50 г.
Як приготувати просту паску з прянощами:
В першу чергу змішайте молоко, борошно та дріжджі. Залиште на 2 години.
Замішайте туге тісто. Поєднайте опару з цукром, сіллю, яйцями, борошном і прянощами.
Коли тісто стане однорідним, додайте в нього масло та замішайте до еластичності.
Тепер додайте до тіста родзинки та цукати. Залиште на годину.
Обминайте тісто і залиште ще на годину, аби воно гарно підійшло.
Розподіліть тісто на частини та кладемо наші майбутні паски в паперові форми. Залиште їх на якийсь час, аби тісто підійшло та збільшилося вдвічі.
Випікайте паски в духовці за температури 180 градусів. Готовність випічки можна перевірити дерев’яною шпажкою чи зубочисткою.
Читайте також
Як зробити глазур на паску з білків: покрокова інструкція
Поділитися:
Наші мобільні додатки:
Великдень неможливо уявити без ароматної паски. До того ж в наш час цю випічку можна приготувати швидко і з невеликої кількості продуктів.
Відомий шеф-кухар Алекс Якутов поділився рецептом паски з прянощами, для якої знадобиться мінімум інгредієнтів.
Проста паска з прянощами
Інгредієнти для опари:
молоко – 100 мл;
борошно – 120 г;
дріжджі пресовані – 20 г.
Інгредієнти для тіста:
цукор – 70 г;
сіль – 5 г;
яйця – 3 шт.;
борошно – 350 г;
пряна суміш – 2 г;
цукати – 50 г;
родзинки – 90 г;
вершкове масло або маргарин – 50 г.
Як приготувати просту паску з прянощами:
В першу чергу змішайте молоко, борошно та дріжджі. Залиште на 2 години.
Замішайте туге тісто. Поєднайте опару з цукром, сіллю, яйцями, борошном і прянощами.
Коли тісто стане однорідним, додайте в нього масло та замішайте до еластичності.
Тепер додайте до тіста родзинки та цукати. Залиште на годину.
Обминайте тісто і залиште ще на годину, аби воно гарно підійшло.
Розподіліть тісто на частини та кладемо наші майбутні паски в паперові форми. Залиште їх на якийсь час, аби тісто підійшло та збільшилося вдвічі.
Випікайте паски в духовці за температури 180 градусів. Готовність випічки можна перевірити дерев’яною шпажкою чи зубочисткою.
Читайте також
Як зробити глазур на паску з білків: покрокова інструкція
Поділитися:
Наші мобільні додатки:
Опубліковано: 18.04.24