Dark mode


A+ | Скинути | A-
Алім Алієв: Крим має стати кримськотатарською національною автономією в Україні
Алім Алієв: Крим має стати кримськотатарською національною автономією в Україні
Алім Алієв, відомий культурний дипломат і заступник генерального директора Українського інституту, вважає, що Крим повинен отримати статус кримськотатарської національної територіальної автономії в складі України.

Про це він заявив в ефірі програми “Вчасно про” на Армія FM.

За словами Алієва, деокупація Криму та відновлення кримськотатарської автономії стане відновленням історичної справедливості та забезпеченням прав кримськотатарського народу. Він наголошує, що кримськотатарська мова має бути офіційною на території Криму, тоді як українська повинна залишатися державною.

“Це не означає, що всі посади в органах влади мають бути зайняті кримськими татарами. Ми говоримо про 30% представництва кримськотатарського населення в управлінні,” – пояснив Алієв.

Також Алієв зазначив, що з 2014 року до Криму переїхало близько 800 тис осіб, тоді як приблизно 70 тис кримськотатар змушені були залишити півострів. За його словами, на сьогоднішній день в окупованому Криму кримськотатарську мову майже не викладають у школах, і батьки вимушені організовувати гуртки або навчати дітей вдома.

“Питання автономії — це питання існування кримськотатарського народу,” — підсумував Алієв.

Сообщение Алім Алієв: Крим має стати кримськотатарською національною автономією в Україні появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11755
Опубліковано: 19.04.24