Dark mode


A+ | Скинути | A-
Україна ігнорує попередження США і розробляє нові БПЛА з дальністю 3 тис км – The Economist
Україна ігнорує попередження США і розробляє нові БПЛА з дальністю 3 тис км – The Economist
Україна ігнорує попередження США про використання дронів на території РФ і продовжує виробляти супербезпілотники, повідомляє британська газета The Economist.

Відтоді як президент Володимир Зеленський зробив технологію пріоритетом, Київ інвестував сотні мільйонів доларів у безпілотники дальнього радіусу дії.

Нині їхнім виробництвом займається півдюжини компаній. Найкраща з нових моделей має дальність польоту 3 000 кілометрів і може долетіти до Сибіру.

Видання підкреслює, що програма була необхідна, адже Захід не хоче постачати Україні зброю дальнього радіусу дії.

У статті йдеться про те, що Білий дім закликає українців припинити атаки, оскільки побоюється перспективи неконтрольованих дій у відповідь, які може програти Україна. Як приклад було наведено Трипільську ТЕС, яку не змогли захистити столичні системи ППО “Патріот”.

Також виробник безпілотників стверджує, що не всі американські чиновники згодні з цим. Деякі натякають на те, щоб ЗСУ продовжували здійснювати ці операції.

Ба більше, багатьом офіцерам і бійцям не доносять інструкцій щодо згортання стратегії, тому вони вважають, що українська програма безпілотників найближчими місяцями буде тільки розширюватися.

Сообщение Україна ігнорує попередження США і розробляє нові БПЛА з дальністю 3 тис км – The Economist появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8033
Опубліковано: 19.04.24