Dark mode


A+ | Скинути | A-
Навіть наближені до РФ країни мають сумніви щодо війни – Шольц
Навіть наближені до РФ країни мають сумніви щодо війни – Шольц
У світі майже немає глав урядів, які б вірили, що війна проти України має для Росії якийсь сенс.

Таку заяву під час виступу на заході видання Freie Presse зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Шольц – про війну в Україні

За словами Олафа Шольца, сумніви щодо доцільності війни мають навіть представники тих країн, які є дуже близькими до РФ.

Слід зауважити, що таку заяву канцлер Німеччини зробив відразу після повернення з Китаю, де він перебував із робочим візитом 14-17 квітня.

Канцлер Німеччини стверджує, що Китай відкрито заявив про готовність брати участь у дипломатичному процесі для припинення війни в Україні та позитивно оцінив проведення Саміту миру у Швейцарії 15-16 червня.

– Цей результат не можна недооцінювати. Це більше, ніж можна було б очікувати три чи шість місяців тому, – наголосив Олаф Шольц.

Водночас канцлер Німеччини не виключив, що війна в Україні може тривати ще кілька років, та запевнив, що Берлін продовжить надавати Києву військову допомогу.

Не відкинув Олаф Шольц і можливість телефонних переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним, однак додав, що для цього має бути зрозуміло, про що конкретно говоритимуть сторони.

Нагадаємо, що ще під час перебування в Китаї Олаф Шольц повідомляв, що попросив очільника КНР Сі Цзіньпіна вплинути на Росію, аби “Володимир Путін нарешті припинив свою божевільну кампанію, вивів свої війська і припинив цю жахливу війну”.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 787-му добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: DW

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13610
Опубліковано: 20.04.24