Dark mode


A+ | Скинути | A-
Формула-1: Ферстаппен переміг на Гран-прі Китаю, Гемілтон відіграв 9 позицій
Формула-1: Ферстаппен переміг на Гран-прі Китаю, Гемілтон відіграв 9 позицій
Триразовий чемпіон Формули-1 Макс Ферстаппен із Red Bull став переможцем Гран-прі Китаю у Шанхаї, стартувавши з поул-позиції. Це його четверта перемога у п’яти гонках сезону.

Друге місце посів Ландо Норріс із McLaren, відставши від лідера приблизно на 14 секунд. А напарник Ферстаппена по команді Red Bull Серхіо Перес посів третє місце на подіумі.

Пілоти Ferrari Шарль Леклер та Карлсо Сайнс фінішували на четвертій та п’ятій позиціях відповідно. Шостим фінішу дістався Джордж Рассел із Mercedes, а Фернандо Алонсо, який продемонстрував найшвидше коло на етапі, став сьомим.

Льюїс Гемілтон, який провалив кваліфікацію напередодні та стартував лише третім із кінця, першу половину гонки скаржився на брак темпу у боліда, але згодом скористався інцидентом із сейфтікаром та зумів піднятися в зону очок, ставши дев’ятим.

Зазначимо, що під час етапу на трасу двічі виїжджав автомобіль безпеки. Вперше після того, як на краю траси зупинився Вальттері Боттас із Sauber через перегорілий двигун, а другий – після двох майже одночасних інцидентів. В одному Кевін Магнуссен підрізав Юкі Цуноду, а в іншому Ленс Стролл врізався в болід Даніеля Ріккардо.

Це була перша гонка Формули-1 в Китаї з 2019 року, коли через пандемію Covid-19 та обмеження в країні було скасовано чотири гонки. Улюбленець публіки у Шанхаї, китаєць Чжоу Гуанью фінішував 14-м за Sauber.

Результати Гран-прі Китаю

Фото: Формула-1

Зараз Ферстаппен очолює турнірну таблицю чемпіонату Формули-1 з 110 очками. Його напарник по команді Серхіо Перес йде другим з 85 очками, а Шарль Леклер – третій (76).

У заліку Кубка конструкторів лідирує Red Bull з 194 очками, випереджаючи Ferrari (151) і McLaren (96).

На попередньому етапі у Сузуці подвійний подіум зайняли пілоти Red Bull Ферстаппен та Перес. Третя сходинка була у Карлоса Сайнса.

Наступний етап Формули-1 відбудеться у Маямі, де 3-5 травня очікується Гран-прі Маячі. З детальним календарем етапів Формули-1 у сезоні-2024 ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18913
Опубліковано: 21.04.24