Dark mode


A+ | Скинути | A-
Тепер показують пропагандисти: історія Іллі з Авдіївки, якого мати не хотіла евакуювати
Тепер показують пропагандисти: історія Іллі з Авдіївки, якого мати не хотіла евакуювати
У 2023 році впродовж тривалого часу українські правоохоронці шукали малолітнього хлопчика Іллю Кузеля, якого хотіли разом із матір’ю Іриною евакуювати на більш безпечні території України. Проте жінка весь час ховала сина.

Зараз Іллю вже показали на пропагандистських медіаресурсах окупантів, розповів поліцейський екіпажу Білий янгол Геннадій Юдін в інтерв’ю журналістці Фактів ICTV Наташі Тарчевській.

Хлопчик весь час лишався в Авдіївці

За словами Геннадія Юдіна, родина Іллі є багатодітною. Старші сестри хлопчика живуть одна у Рівненській області, а друга у місті Покровськ.

– Свого часу вони навіть записували відеозвернення до матері, у якому просили віддати молодшого братика під опіку на безпечнішу територію, – розповідає поліцейський.

Поліціянти тричі приїжджали в Авдіївку та намагалися переконати маму Іллі подумати про сина та виїхати.

У будинку, де вони жили з Іллею, нікого не було, в магазині та на вулицях міста ніхто з сусідів їх більше не бачив. Стало зрозуміло, що вони або втекли на підконтрольну росіянам територію Донецької області, або загинули, розповів Геннадій Юдін.

А вже навесні 2024 року поліцейський розповів, що побачив Іллю Кузеля в одному з пропагандистських сюжетів з Авдіївки.

– Зараз йому, здається, 12-13 років… Я зателефонував старшій сестрі Іллі з Рівненщини – і вона також його впізнала на тих кадрах. Матері не було ані в сюжеті (поруч із сином), ані на зв’язку: тобто, де ця жінка зараз, достеменно невідомо, – наголосив Геннадій Юдін.

Він зауважив, що досі не може зрозуміти матір Іллі, яка два роки тримала дитину в підвалі.

Повне інтерв’ю з поліцейським Геннадієм Юдіним дивіться та читайте за посиланням.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9222
Опубліковано: 21.04.24