Dark mode


A+ | Скинути | A-
Постачання ATACMS в Україну можуть розпочатися до кінця наступного тижня – сенатор
Постачання ATACMS в Україну можуть розпочатися до кінця наступного тижня – сенатор
Сполучені Штати можуть почати передачу військової допомоги в Україну, зокрема далекобійних ракет ATACMS, уже наступного тижня.

Про це сенатор-демократ, голова Комітету розвідки в Сенаті Конгресу США Марк Ворнер заявив в інтерв’ю CBS News.

ATACMS для України

За його словами, успішне голосування за пакет допомоги Україні на майже $61 млрд означає, що Україна отримає обладнання “якомога швидше”.

– Сподіваюся, що, щойно це надійде до президента (США Джо Байдена, – Ред.) у вівторок або середу, ці вантажі будуть буквально запущені з більш далекобійними (ракетами, – Ред.) ATACMS, – сказав він.

На уточнювальне запитання про те, чи буде поставка озброєнь здійснена наступного тижня, він відповів:

– Я сподіваюся, що щойно президент підпише… і ми переконаємося, що Конгрес виконує свою роботу, це обладнання буде доставлено до кінця тижня, – сказав він.

На уточнююче запитання про те, чи отримає Україна далекобійну артилерію, він також відповів ствердно. Відповідаючи на запитання, чи буде це тільки артилерія, він сказав, що це будуть ATACMS.

– Я вважаю, що адміністрація була готова в останні пару місяців підготувати або надати ATACMS. Це прописано в цьому законі, – додав він.

Зброя США вже на складах Німеччини

За оцінкою німецького політолога й експерта з питань безпеки Франка Умбаха, щодо військової допомоги США для України було зроблено попередні логістичні підготування, через що питання поставок може тривати лише кілька днів.

Як заявив Умбах в ефірі німецького телеканалу N-TV, частина озброєнь США, призначених для України, вже перебуває на складах у Німеччині. За його словами, у США розраховували на те, що законопроєкт про фінансування військової допомоги Україні буде ухвалено.

– Частина цих військових товарів, бойові системи, боєприпаси вже перебувають у Німеччині на базах США, – вважає експерт.

Нагадаємо, увечері 20 квітня Палата представників Конгресу США ухвалила законопроект про надання додаткової допомоги Україні. Документ передбачає допомогу підтримку на $60,8 млрд, зокрема передачу українським військовим тактичних ракет ATACMS.

Сенат Конгресу США розпочне розгляд законопроєкту 23 квітня.

Президент США Джо Байден уже заявив, що підпише законопроєкт, щойно його схвалить парламент Америки.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 15545
Опубліковано: 21.04.24