Dark mode


A+ | Скинути | A-
Київ повернеться до “форми активної оборони” – ЗМІ
Київ повернеться до “форми активної оборони” – ЗМІ
Нижня палата Конгресу США після кількох місяців дебатів затвердила масштабний пакет військової допомоги Україні. Ухвалений Конгресом законопроєкт передбачає виділення Україні близько 61 млрд доларів.

Пакет військової підтримки США допоможе Україні “стабілізувати лінію фронту” та повернути її війська до “форми активної оборони”. Про це у неділю, 21 квітня, пише Bloomberg з посиланням на професора стратегічних досліджень в Університеті Сент-Ендрюса в Шотландії Філліпса О’Брайена. 

Він зауважив, якби допомога з боку партнерів була потужнішою, наша держава могла б зазнати значно менших втрат.

“Однак, принаймні зараз, зі значною допомогою США, українці зможуть “стабілізувати лінію” і повернутися до “форми активної оборони”, – зазначив він.

Видання пише, що американська допомога сприятиме не лише стратегічним успіхам української армії, а й “допоможе бійцям підтримати військовий дух, навіть до того, як допомога надійде”.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників американського Конгресу прийняла законопроєкт про надання майже 61 млрд доларів допомоги Україні. Більша частина цієї величезної суми піде на військову підтримку.

Голова комітету Сенату США з розвідки Марк Ворнер сподівається, що закон про допомогу Україні надійде на підпис Джо Байдену 23 або 24 квітня, що запустить постачання ракет ATACMS дальнього радіуса дії до України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 16882
Опубліковано: 22.04.24