Dark mode


A+ | Скинути | A-
Переїдання: причиною розладу харчової поведінки може бути самотність
Переїдання: причиною розладу харчової поведінки може бути самотність
Вчені помітили, що відчуття самотності може бути однією із причин переїдання. Вони аналізували зміни у нейронних реакціях мозку.

Причини переїдання: дослідження

У дослідженні брали участь 93 молоді жінки із Америки. Вони проходили магнітно-резонансну томографію.

Під час експерименту учасницям показували зображення їжі та нехарчові стимули. В цей час дослідники спостерігали за реакцією мозку.

Чому самотність сприяє переїданню

Виявлено, що в осіб, які мають знижений рівень соціальних зав’язків, реакції мозку на сигнали про їжу в певних областях були змінені.

Зміни спостерігались у зонах, що відповідають за відчуття голоду та контроль харчових звичок.

Також вчені помітили інакшу реакцію мозку у тих областях, які відповідають за пасивний режим його роботи, виконання завдань і фільтрацію візуальної інформації.

Переїдання: самотність основа причина

Науковці говорять, що соціальна ізоляція може сприяти споживанню нездорової їжі, подібно до потягу до соціальних зв’язків.

Результати дослідження свідчать про те, що соціальні зв’язки відіграють ключову роль у формуванні харчових звичок, особливо щодо висококалорійної їжі та солодощі.

Також було виявлено, що жінки, які відчувають себе соціально ізольованими, мають схильність до вищого відсотка жирової маси та менш здорового раціону. У них часто спостерігаються симптом розладів харчової поведінки та погане психологічне здоров’я.

Читайте також

Експерти пояснили, до чого призводить переїдання і як цього не допустити

Джерело: JAMA Network Open

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 5213
Опубліковано: 22.04.24