Dark mode


A+ | Скинути | A-
Зеленський провів Ставку: обговорювали ситуацію на фронті та захист міст від обстрілів
Зеленський провів Ставку: обговорювали ситуацію на фронті та захист міст від обстрілів
Президент Володимир Зеленський провів чергову Ставку, на якій основними питаннями були поле бою, зброя, захист міст, громад та критичної інфраструктури.

Про це глава держави повідомив у понеділок, 22 квітня, у своєму Telegram-каналі.

Що обговорювали на Ставці 22 квітня

Зеленський розповів, що під час Ставки 22 квітня заслухали доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

— Окупаційна армія має завдання без огляду на власні втрати демонструвати хоч якісь перемоги до 9 травня. Тепер їх підганяють ще й позитивні рішення друзів України. Нашим воїнам складно, але надходження необхідної допомоги вирівняє ситуацію. Саме тому підтримка конкретною зброєю, яка є в наших партнерів, необхідна нам невідкладно, – йдеться у дописі.

Також обговорювалося власне виробництво зброї. Міністр оборони Рустем Умєров доповів щодо контрактів із українськими компаніями.

Зеленський зазначив, що зараз триває робота над новим форматом угод, “який, з одного боку, не переобтяжуватиме військовий бюджет, а з іншого – гарантуватиме виробникам довготривалі зобов’язання держави”.

Третім питанням був захист. Президент доручив на наступну Ставку зібрати все, що відомо нашим розвідкам про наміри російських терористів нищити цивільну інфраструктуру, та підготувати всеохопний план подальших дій: посилення фізичного захисту, де це працює, перерозподіл систем ППО та децентралізації, де це можливо.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7184
Опубліковано: 22.04.24