Dark mode


A+ | Скинути | A-
В Міноборони РФ заявили про повну окупації Новомихайлівки: українські десантники це спростували
В Міноборони РФ заявили про повну окупації Новомихайлівки: українські десантники це спростували
Українські військові досі контролюють частину селища Новомихайлівка, що на Новопавлівському напрямку в Донецькій області, що спростовує заяви російського Міноборони про повне захоплення цього населеного пункту.

Про це заявив командир 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Євген Шаматалюк в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

Ситуація в Новомихайлівці

Перед цим у Міноборони Росії заявили, що російськими окупантами було начебто повністю захоплено селище Новомихайлівка Мар’їнського району, що “покращило тактичне становище на передньому краї” військ РФ.

Своєю чергою командир 79-ї бригади це спростував:

– На цей час населений пункт Новомихайлівка частково під нашим контролем. Інша частина, де перебуває противник, — під нашим вогневим контролем, що є не менш важливим, сказав він.

Шаматалюк вказує, що Сили оборони України досі контролюють 15-20% населеного пункту “і не збираємось нікуди рухатись, окрім як вперед“.

Нагадаємо, бої на Новопавлівському напрямку є одні з найзапекліших на полі бою, де регулярно відбуваються зіткнення між ЗСУ та ворогом.

Так, минулого тижня у Інституті вивчення війни фіксували просування українських захисників в Новомихайлівці. Тоді бої вже точились посеред забудови селища.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13270
Опубліковано: 22.04.24