Dark mode


A+ | Скинути | A-
Зеленський провів переговори з Сунаком
Зеленський провів переговори з Сунаком
Лідери двох країн обговорили військову допомогу Україні та майбутню конфіскацію активів Росії.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з премʼєр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Про це він повідомив у Telegram у вівторок, 23 квітня.

“Прем’єр-міністр Великої Британії повідомив мені про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Storm Shadow та ракети інших типів, сотні одиниць бронетехніки та плавзасобів, боєприпаси – усе це справді потрібне Україні на полі бою”, – заявив він.

Зеленський висловив подяку Великій Британії та особисто Сунаку за “прояв такої рішучої підтримки, а також за готовність і надалі розвивати оборонну співпрацю, особливо з акцентом на морських і далекобійних спроможностях”.

Також лідери обговорили необхідність створення дієвої моделі конфіскації активів РФ і поділилися очікуваннями від майбутнього Саміту миру у Швейцарії та саміту Європейської політичної спільноти у Британії.

Раніше у вівторок у Великій Британії анонсували рекордний пакет військової допомоги Україні. Серед іншого він включатиме понад 1600 ударних і протиповітряних ракет, а також додаткові ракети Storm Shadow.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10448
Опубліковано: 23.04.24