Dark mode


A+ | Скинути | A-
Кулеба підтвердив заборону на прийом і видачу документів для чоловіків призовного віку в консульствах
Кулеба підтвердив заборону на прийом і видачу документів для чоловіків призовного віку в консульствах
Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив у мережі Х, що це він розпорядився обмежити консульські послуги для українців віком від 18 до 60 років за кордоном.

Відомо, що розпорядження було підписано заступником міністра Андрієм Сибігою, який нещодавно перейшов з ОП до МЗС України.

Згідно із заявою, відсьогодні в консульствах для чоловіків, придатних до мобілізації, буде дозволено оформляти документи тільки для повернення в Україну.

Кулеба пише, що країна не буде надавати послуги своїм громадянам за кордоном, тому що вони показали свою байдужість до питання виживання держави.

За його словами, не буде такого, що деякі чоловіки воюють і віддають свої життя за свою державу, а інші посидять за кордоном, отримуючи послуги від цієї країни.

Міністр закордонних справ також зазначає, що обов’язок оновлювати свої дані у військкоматі існував і до ухвалення нового мобілізаційного закону, а знаходження за межами України не звільняє громадянина від обов’язків перед батьківщиною.

Повідомляється, що відомство незабаром надасть уточнені роз’яснення щодо нового порядку отримання консульських послуг.

Сообщение Кулеба підтвердив заборону на прийом і видачу документів для чоловіків призовного віку в консульствах появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 7928
Опубліковано: 23.04.24