Dark mode


A+ | Скинути | A-
WSJ: США планують запровадити санкції проти китайських банків за співпрацю з країною-агресором
WSJ: США планують запровадити санкції проти китайських банків за співпрацю з країною-агресором
США готують план санкцій, які можуть виключити деякі китайські банки зі світової фінансової системи, що змусить їх припинити надавати комерційну підтримку окупантському військовому блоку, повідомляє Wall Street Journal.

Видання пише, що санкції розглядаються насамперед через їхню роль в обслуговуванні експорту технологій подвійного призначення. США сподіваються, що це ще більше ускладнить угоди між Москвою і Пекіном.

Зазначається, що держсекретар США Ентоні Блінкен у найближчі 3 дні відвідає Шанхай і Пекін, щоб обговорити, зокрема, військову допомогу Китаю загарбникам.

На зустрічі G7 він заявив, що ця країна робить значний внесок у підтримку ворожої оборонної промисловості.

Відомо, що Пекін поки що не постачає зброю супротивникові безпосередньо, але Блінкен має намір попередити, що Вашингтон і їхні союзники одностайні у своїй оцінці дій.

Після початку війни в Україні Китай і РФ значно збільшили частку торгівлі в юанях щодо долара, щоб захистити себе від можливого посилення американських санкцій.

Сообщение WSJ: США планують запровадити санкції проти китайських банків за співпрацю з країною-агресором появились сначала на URAUA.INFO.

Всі новини від: uraua.info

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12036
Опубліковано: 23.04.24