Dark mode


A+ | Скинути | A-
Розвідка Британії назвала найближчу ціль РФ на Донецькому напрямку
Розвідка Британії назвала найближчу ціль РФ на Донецькому напрямку
Війська РФ прагнутимуть просунутися в напрямку села Костянтинівка Донецької області, що за два кілометри на захід від Новомихайлівки, про захоплення якої напередодні поспішило повідомити Міноборони країни-агресора.

Про це йдеться у зведенні Міноборони Великої Британії 23 квітня.

Костянтинівка наступна після Новомихайлівки

– Село розташоване на південь від Мар’їнки та північний схід від Вугледара Донецької область. Новомихалівка має обмежене військово-стратегічне значення, але лежить на дорогах до інших населених пунктів, розташованих по обидва боки річки Сухий Ял на півдні Донецька, – пояснюють у розвідці.

Там нагадали, що росіяни увійшли в село загальною протяжністю менше 5 км 9 лютого і дісталися його середини до 24 березня. Для цього їм знадобилося 30 тис. військових, а за пів року боїв на підступах до нього ворог втратив 300 одиниць техніки.

Тому вважають темпи просування військ РФ, які за 73 дні так і не змогли захопити цей невеликий населений пункт, доволі повільними, хоча й констатують поступовий прогрес.

– На цьому напрямку російські війська, швидше за все, прагнутимуть просунутися до села Костянтинівка, розташованого за 2 км на захід від Новомихайлівки. Подальший наступ на північ від Вугледару може в кінцевому підсумку дозволити обійти оборону Вугледару, яка спричинила надзвичайно високі втрати серед російських сухопутних військ, – підсумували у розвідці.

Читайте також

В Міноборони РФ заявили про повну окупацію Новомихайлівки: українські десантники це спростували

У ранкову зведенні 23 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що на Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне, Микільське, Урожайне Донецької області, де російські окупанти понад 20 разів намагалися прорвати нашу оборону.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 13416
Опубліковано: 23.04.24