Dark mode


A+ | Скинути | A-
В Україні виготовлятимуть Patriot? Посол каже, що це цілком реально
В Україні виготовлятимуть Patriot? Посол каже, що це цілком реально
Перенести до України виробництво систем Patriot цілком реально. Ба більше, щодо цього процесу вже давно тримають переговори.

Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону Єдині новини.

Україна може виробляти Patriot – що відомо

За її словами, будівництво на території України заводів для виробництва західних систем протиповітряної оборони є цілком можливі.

— Така задача у нас стоїть і від президента, і від міністра оборони. Переговори ці ведуться досить предметно з моменту останнього візиту президента в США, після цього наші компанії зустрічалися. Це вже дуже предметна робота, – сказала посол.

Вона зазначила, що не може озвучити якісь межі, але запевнила, що процес намагаються прискорити.

— Це абсолютно реально. Є багато компаній, я зараз говорю не про Patriot, а про інші спроможності, які вже розпочали будівництво чи спільні проєкти з українськими компаніями вдома. Ми будемо активно працювати, щоб це стосувалося всіх спроможностей, включно з такими складними як Patriot, – сказала пані посол.

Вперше Маркарова озвучила про ймовірне виробництво Patriot в Україні та ракет до них в інтерв’ю Європейській правді. Вона заявила, що питання спільного виробництва Patriot було одним із найобговорюваніших під час візитів президента Володимира Зеленського до США у вересні та грудні 2023 року.

Читайте також

США готують пакет допомоги для України на $1 млрд: ЗМІ розкрили деталі

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9116
Опубліковано: 23.04.24