Dark mode


A+ | Скинути | A-
Прийнято за основу: в Україні спрощують торгівлю вживаними авто
Прийнято за основу: в Україні спрощують торгівлю вживаними авто
Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №9083, що має вдосконалити процес торгівлі вживаними транспортними засобами, які стоять на обліку в ГСЦ МВС. Як уточнив голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, документ передбачає дерегуляцію та детінізацію ринку.

Законопроєкт №9083: що зміниться

За словами Гетьманцева, що є одним з ініціаторів законопроєкту, до повномасштабної війни ринок вживаних авто складав 1,7 млн машин на рік. У 2023 році ця цифра скоротилася до 780 тисяч.

– Цього року очікуємо 1,5 млн. І тільки 2,5% від цього продаються в білу. Від продажу автівки в білу держава отримує в середньому 19,8 тис.грн. Від продажу в чорну – 0, – акцентував народний депутат.

Він додав, що діяльності білого ринку перешкоджає вимога додаткової реєстрації транспорту на посередника. Це супроводжується великою кількістю “непотрібних довідок”.

Законопроєкт передбачає скасування держреєстрації вживаних авто торговою компанією, навіть, якщо вона має намір перепродати їх.

– Це стане запорукою для виведення з тіні ринку, розширення діяльності білих автотрейдерів та ліквідації схем, через які бюджет недоотримує податки, – переконаний Данило Гетьманцев.

Раніше ми розповідали, що в сервісних центрах МВС зріс попит на перереєстрацію транспортних засобів.

Читайте також

Електрокари зміцнилися в топі: найпопулярніші вживані авто зі США

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 18145
Опубліковано: 24.04.24