Dark mode


A+ | Скинути | A-
Організм виробляє алкоголь. Бельгійця виправдали за водіння напідпитку
Організм виробляє алкоголь. Бельгійця виправдали за водіння напідпитку
Фото: pixabay.com

У крові чоловіка справді був алкоголь, однак він його не вживав.

Чоловік страждає на так званий синдром автоброварні, що іноді спричинене проблемами з кишечником.

Бельгійця виправдали за водіння в нетверезому стані, оскільки у нього був синдром автоброварні (ABS) – надзвичайно рідкісний стан, при якому організм виробляє алкоголь. Про це повідомляє The Guardian.

Троє лікарів, які незалежно обстежили чоловіка, підтвердили, що у нього було вкрай рідкісне захворювання. У своєму вердикті суддя підкреслив, що підсудний, ім’я якого не називається, не виявляв симптомів сп’яніння.

Ліза Флорін, клінічний біолог бельгійської лікарні AZ Sint-Lucas, каже, що люди з ABS виробляють етанол, який міститься в алкогольних напоях, але вони, як правило, відчувають менший вплив від нього.

Люди не народжуються з ABS, але можуть розвинути її, коли у них вже є інше захворювання, пов’язане з кишечником. Пацієнти можуть мати симптоми, характерні для алкогольної інтоксикації, такі як невиразна мова, спотикання, втрата рухових функцій, запаморочення і відрижка.

Як зазначають вчені, при синдромі автоброварні достатня для сп’яніння кількість етанолу виробляється шляхом ендогенного бродіння всередині травної системи.

Збудником цього стану визначено Saccharomyces cerevisiae, тип дріжджів.

Раніше повідомлялося, що центр охорони здоров’я міністерства охорони здоров’я Гонконгу зафіксував перший випадок інфікування людини вірусом мавпячого герпесу.

Вчені створили застосунок, який може виявляти ранні ознаки деменції

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 8874
Опубліковано: 24.04.24