Dark mode


A+ | Скинути | A-
Конгрес проголосував за заборону TikTok у США
Конгрес проголосував за заборону TikTok у США
Рішення американського парламенту спрямоване на те, щоб підштовхнути компанію ByteDance відмовитись від TikTok.

Конгрес США схвалив рішення про заборону китайської соціальної мережі TikTok, що тепер буде недоступна для завантаження через 270 днів, якщо китайський власник не продасть платформу. Про це повідомляє Financial Times, у вівторок 79 членів Сенату проголосували за заборону соцмережі, проти 18 проти.

Рішення спрямоване на те, щоб підштовхнути компанію ByteDance відмовитись від TikTok, щоб уникнути заборони. TikTok, певно, подасть позов до суду, щоб заблокувати закон.

Застосунок більше не отримуватиме оновлень, що ускладнить його використання в міру розвитку операційних систем і з часом зробить його застарілим.

Законопроект швидко набув популярності після брифінгів представників служби безпеки, які попередили, що Пекін може змусити ByteDance передати особисті дані 170 мільйонів американців, які використовують застосунок.

Палата представників ухвалила законопроект минулого місяця, але він зіткнувся з перешкодами в Сенаті через занепокоєння щодо порушення свободи слова. Крім того, TikTok заперечує, що китайський уряд має будь-який контроль над застосунком. 

Сенатори також закликали молодих американців зрозуміти, що Конгрес намагався захистити їх, а не просто заборонити популярний застосунок.

Більшість китайських експертів у Вашингтоні мають сумнів, що Пекін дозволить ByteDance передати алгоритм, який зробив програму настільки успішним аналогом TikTok у США, якщо компанія не виграє в суді.

Як ми вже писали, в Україні обговорюють тему блокування TikTok. Її активно піднімає голова комітету зі свободи слова Верховної Ради Ярослав Юрчишин. 1 квітня нардеп заявив, що заборона застосунку може стати реальністю в Україні, якщо блокування TikTok погодять у США.

Додамо, що Єврокомісія дала власнику TikTok добу для роз’яснень щодо нового додатка.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9242
Опубліковано: 24.04.24