Dark mode


A+ | Скинути | A-
В РФ засудили “вагнерівця”, що вбив і зґвалтував пенсіонерку
В РФ засудили “вагнерівця”, що вбив і зґвалтував пенсіонерку
Фото: Astra

Засуджений Іван Россомахін

Росіянина ще у 2020 року засудили до 14 років колонії за вбивство, але його амністували, оскільки він пішов на фронт.

Найманця ПВК Вагнер, який повернувся з війни, вбив і зґвалтував пенсіонерку в Кіровській області засудили до 22 років колонії. Про це з посиланням на правозахисний проєкт Травмпункт повідомляє російське видання ASTRA, що позиціонує себе як незалежне.

“Кіровський обласний суд засудив місцевого жителя до 22 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, визнавши його винним у скоєнні кількох злочинів: загроза вбивством; згвалтування із застосуванням насильства і з використанням безпорадного стану потерпілої, поєднане з загрозою вбивством, заподіянням тяжкої шкоди здоров’ю, а також скоєне з особливою жорстокістю; стані, з особливою жорстокістю, пов’язане з зґвалтуванням. Суд також зобов’язав його виплатити 2 000 000 рублів як компенсацію моральної шкоди на користь сім’ї потерпілих”, – ідеться в повідомленні.

Джерела видання повідомили, що мова про колишнього найманця ПВК Вагнера Івана Россомахіна, який, повернувшись з війни, вбив та зґвалтував пенсіонерку.

Россомахіна у вересні 2020 року засудили до 14 років колонії суворого режиму за вбивство та грабіж із застосуванням насильства.

Після початку війни в колонії він завербувався в ЧВК Вагнер, поїхав на війну, а потім звільнився і повернувся до рідного села Новий Бурець.

Місцеві жителі скаржилися, що колишній зек ходить п’яним із сокирою та вилами і погожує вбивством. У поліції заявили, що скарги місцевих “почули”.

Через тиждень Івана затримали у справі про вбивство та зґвалтування 85-річної Юлії Буйських у місті Вятські Поляни.

 Фото убитої пенсіонерки 

Раніше ми вже писали, що в Карелії амністований зек-“вагнерівець”, який повернувся з війни в Україні, разом із другом убив шістьох людей. 

У Москві “вагнерівець” вбив співмешканку і відрізав їй вухо – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11007
Опубліковано: 24.04.24