Dark mode


A+ | Скинути | A-
Розмитнення авто в Дії стає ближчим: ВР підтримала законопроєкт у першому читанні
Розмитнення авто в Дії стає ближчим: ВР підтримала законопроєкт у першому читанні
Розмитнення авто у Дії тепер на крок ближче до реалізації – парламент ухвалив законопроєкт у першому читанні. Очікується, що реалізація ідеї допоможе позбутися корупції в процесі оформлення транспорту.

Розмитнення авто в Дії: що відомо про послугу

Про просування законопроєкту №10380 заявили в Мінцифри і додали, що ідея не тільки допоможе заощадити час і кошти українцям, а й прибере людський фактор і корупцію з процесу.

– Загалом, весь процес розмитнення буде онлайн. Дія допоможе заповнювати митну декларацію, підтягнувши інфо про автомобіль за VIN-кодом, – додав глава Мінцифри Михайло Федоров.

Для реалізації такої ідеї Мінцифри створить базу даних митних вартостей. У ній буде доступна вартість розмитнення авто, які ввозили в Україну після 2007 року. Про транспорт можна буде дізнатися основну інформацію – марку, модель, тип і об’єм двигуна, рік випуску.

Наступний крок до реалізації закону – ухвалення проєкту в другому читанні.

Нагадаємо, що в Україні спрощують торгівлю вживаними авто. Для цього було ухвалено законопроєкт, який спрощує реалізацію авто з пробігом компаніями. Їм більше не потрібно буде реєструвати транспорт на себе для подальшого продажу.

Читайте також

Є свої переваги: найпопулярніші дизельні авто в Україні 2024

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10226
Опубліковано: 24.04.24