Dark mode


A+ | Скинути | A-
У Бундестазі вимагають від Шольца рішення про Taurus для України, ставлячи за приклад США
У Бундестазі вимагають від Шольца рішення про Taurus для України, ставлячи за приклад США
Голосування у США за пакет допомоги Україні на майже $61 млрд має підштовхнути канцлера ФРН Олафа Шольца до рішення про надання Києву далекобійних ракет Taurus.

Про заявила голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн виданню t-online, коментуючи очікуване передання Україні американських ракет ATACMS.

Taurus для України

– Канцлер завжди запевняв, що він орієнтований на Сполучені Штати. США зараз доставлять в Україну ракети великої дальності ATACMS. Це достатня причина, щоб діяти зараз у питанні Taurus, – вважає вона.

Штрак-Ціммерман від самого початку активно закликала канцлера ухвалити рішення щодо ракет Taurus. Вона навіть стала єдиною депутаткою від правлячої коаліції, яка голосувала за документ опозиції, в якому містилась така вимога до влади.

Вона наразі балотується на виборах до Європарламенту як головний кандидат від Вільної демократичної партії Німеччини.

Читайте також

Спершу нагальні потреби ЗСУ: у Байдена розповіли щодо розподілу допомоги Україні

Раніше голова Комітету розвідки в Сенаті Конгресу США Марк Ворнер заявив, що Сполучені Штати можуть почати передання військової допомоги в Україну, зокрема далекобійних ракет ATACMS, уже цього тижня, щойно президент Байден підпише закон.

За його словами, адміністрація президента США була готова в останні кілька місяців надати ATACMS – це прописано в цьому законі.

Джерело: t-online

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 5181
Опубліковано: 24.04.24