Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ліквідація КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом: закон пройшов перше читання
Ліквідація КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом: закон пройшов перше читання
Верховна Рада 24 квітня приняла за основу доопрацьований законопроєкт N9256-д, який передбачає ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) та посилення вимог до реклами азартних ігор.

Документ підтримали 272 нардепи, повідомив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами, законопроєкт має сприяти вирішенню проблеми ігрової залежності під час воєнного стану, зокрема серед військовослужбовців, які перебувають в екстремальних стресових умовах.

Ключові положення законопроєкту N9256-д:

Посилення вимог до реклами азартних ігор та збільшення штрафних санкцій за порушення у цій сфері (з 300 до 600 мінімальних зарплат), зокрема повторне порушення передбачено як нова підстава для анулювання ліцензії організатора азартних ігор.

Уточнення та деталізація порядку і наслідків проведення фактичних перевірок.

Запровадження системи заходів щодо запобігання та протидії функціонуванню заборонених азартних ігор та/або гральних закладів, зокрема шляхом моніторингу інтернету щодо виявлення вебсайтів та/або мобільних застосунків, які надають доступ на території України до азартних ігор в мережі без відповідної ліцензії.

Рішення РНБО про обмеження азартних ігор в інтернеті

20 квітня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в інтернеті.

Це означає, що протягом місяця Кабміном має забезпечити порядок обмеження всіх форм реклами азартних ігор, зокрема з використанням символіки ЗСУ, а також розповсюдження відповідного контекстного матеріалу.

Також йдеться про заборону реєстрації кількох аккаунтів для одного гравця, а також визначення лімітів гри на добу та тиждень, запровадження державної системи онлайн-моніторингу тощо.

Читайте також

Загинув молодший сержант 59 бригади Павло Петриченко, який надав розголосу лудоманії серед військових

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 6461
Опубліковано: 24.04.24