Dark mode


A+ | Скинути | A-
В Україні зростає захворюваність на кір
В Україні зростає захворюваність на кір
Кір – одне з найбільш заразних інфекційних захворювань: 9 із 10 невакцинованих людей ризикують захворіти після контакту із хворим, а найбільш вразливі до інфекції діти, які не отримали щеплень проти кору.

З початку року в Україні зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Про це в середу, 24 квітня, повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

“У 2023 році в Україні на кір захворіло 65 людей – це вшестеро більше, ніж у 2022 році, коли було зафіксовано 11 захворілих. За три місяці 2024 року в Україні зареєстровано 23 випадки захворювання на кір, тоді як за аналогічний період минулого року – 9 випадків”, – йдеться в повідомленні.

За даними міністерства, випадки кору реєструвалися в 11 регіонах країни: Одеській (6), Вінницькій і Київській (по 3), Хмельницьків, Чернігівській областях і в м. Києві (по 2), Волинській, Тернопільській, Рівненській, Львівській та Івано-Франківській (по 1) областях.

МОЗ нагадаєу, що кір – одне з найбільш заразних інфекційних захворювань: 9 із 10 невакцинованих людей ризикують захворіти після контакту із хворим, а найбільш вразливі до інфекції діти, які не отримали щеплень проти кору.

Серед ускладнень кору – запалення легень (пневмонія), вушна інфекція (отит), запалення мозку (енцефаліт), а також інші серйозні ускладнення, які можуть викликати інвалідність і навіть смерть.

Ліків проти кору не існує, тому вакцинація – єдиний засіб захисту від захворювання.

Раніше повідомлялося, що в центрі розміщення біженців з України в Кишиневі зафіксували спалах кору. Заразилися п’ятеро українських громадян, зокрема діти.

У січні цього року в Одесі було зафіксовано чотири лабораторно підтверджених випадки захворювання на кір серед дітей, які не були щеплені.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9308
Опубліковано: 24.04.24