Dark mode


A+ | Скинути | A-
Заступника Шойгу арештували через успішну операцію ГУР – ЗМІ
Заступника Шойгу арештували через успішну операцію ГУР – ЗМІ
Заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов опинився у російському СІЗО та переслідується путінським режимом внаслідок активних заходів ГУР Міноборони України.

Про це повідомило видання Українська правда, посилаючись на співрозмовників у ГУР.

Арешт заступника Шойгу – як до цього причетні ГУР

Зазначається, що у березні 2024 року розвідники здійснили спецоперацію, в результаті якої отримали доступ до значного масиву конфіденційної інформації та службових документів заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова.

За словами джерела видання, кібератака була здійснена успішно та досягла своєї цілі, попри реакцію ворога та його намагання убезпечити відповідні сервери.

Після того, як українські розвідники отримали доступ до службової документації заступника Шойгу, слідчі органи РФ розпочали проти нього слідство за звинуваченням у корупції. Врешті Іванова відправили в СІЗО за підозрою в отриманні хабара.

Джерела у ГУР зазначили, що у Кремлі чудово знали про хабарництво  Іванова, але  це не було приводом для його притягнення до відповідальності.

— Всі знали, що він – ключовий корупціонер у структурі Міноборони РФ, а журналістські розслідування з великою кількістю неспростовних підтверджень, зокрема в контексті злочинів РФ у Маріуполі, зробили цю інформацію суспільним надбанням. Проте “санкції” проти Іванова було вжито лише після того, коли стався цей масивний витік чутливих даних, – сказали виданню у ГУР.

Зазначається, що саме медійний розголос витоку інформації та потрапляння її до української розвідки, а не хабарництво заступника Шойгу стало реальною причиною його переслідування та арешту.

Про затримання в Росії Тимура Іванова за підозрою у хабарництві стало відомо 23 квітня. Речник диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Володимиру Путіну повідомили про затримання Іванова, а міністра оборони РФ Сергія Шойгу заздалегідь попередили про це.

Дивіться також

Арешт заступника Шойгу: важко дати прогноз, як розкручуватиметься маховик репресій

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9901
Опубліковано: 24.04.24