Dark mode


A+ | Скинути | A-
Допоможуть боротися з дезінформацією РФ: Франція пропонує запровадити нові санкції
Допоможуть боротися з дезінформацією РФ: Франція пропонує запровадити нові санкції
Франція висунула ЄС пропозицію запровадити санкції проти дезінформації з боку РФ та операцій щодо втручання у вибори по всьому світу.

Про це пише Bloomberg.

Пропозиція Парижа дасть змогу ЄС посилити санкції проти фізичних і юридичних осіб, залучених до спонсорованої РФ дестабілізаційної діяльності по всьому світу. Запровадження таких обмежувальних заходів уже підтримали Естонія, Латвія, Литва, Нідерланди та Польща.

У проєкті документа йдеться про те, що “дестабілізуюча діяльність, здійснювана пов’язаними з Росією суб’єктами, повсюдно посилилася і в Європі, оскільки російський режим вживає заходів щодо підриву демократії, стабільності та верховенства закону за допомогою різних гібридних інструментів”.

Боротьба ЄС з дезінформацією РФ

Напередодні парламентських виборів у ЄС, які відбудуться в червні, ЄС зробив своїм пріоритетом боротьбу зі зростаючою хвилею російської дезінформації, яка ставить собі за мету розділити союзників щодо таких питань, як підтримка України. Також Росія хоче, щоб країни зіпсували відносини з державами так званого Глобального Півдня.

G7 також готують спільні дії, що виходять за рамки попередніх попереджень, стосовно боротьби з маніпулюванням іноземною інформацією та втручанням, приділяючи особливу увагу виборам, які відбудуться цього року.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10104
Опубліковано: 24.04.24