Dark mode


A+ | Скинути | A-
Шукають варіанти використання активів РФ: Німеччина та Британія заявили про спільну роботу
Шукають варіанти використання активів РФ: Німеччина та Британія заявили про спільну роботу
Британський прем’єр Ріші Сунак і канцлер ФРН Олаф Шольц продовжать роботу над вивченням варіантів використання заморожених активів РФ.

Про це стало відомо з опублікованої спільної заяви лідерів за підсумками їхніх переговорів у Німеччині.

– Ми віддані роботі разом і e рамках “групи семи” (…) для вивчення варіантів, у рамках яких заморожені російські суверенні активи можуть бути використані для підтримки України відповідно до наших законодавчих систем і міжнародного права, – зазначено у заяві, опублікованій на сайті Даунінг-стріт.

Крім того, політики зазначили, що будуть прагнути “чинити значний тиск для зниження доходів Росії від енергоресурсів та інших сфер, а також посилювати санкції і боротися з обходом санкцій”.

Співпраця ФРН і Британії у сфері “зеленої енергетики”

Велика Британія і ФРН у рамках партнерства у сфері “зеленої енергетики” також домовилися про співпрацю з виробництва відновлюваної енергії у Північному морі.

– Ми співпрацюватимемо у сфері виробництва відновлюваної енергії з Північного моря, – заявили вони.

Зокрема, йдеться про морську вітроенергетику та співпрацю у сфері “зеленого водню”.

– Ми зробимо необхідні кроки, щоб забезпечити безпеку нашої берегової життєво важливої інфраструктури, – повідомляється у заяві.

Зазначається, що ФРН і Британія тісно співпрацюють для сприяння енергетичного переходу, декарбонізації промисловості та транспорту.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10213
Опубліковано: 24.04.24