Dark mode


A+ | Скинути | A-
Допомога США, удари по Харкову, атака дронів у РФ: новини 24 квітня
Допомога США, удари по Харкову, атака дронів у РФ: новини 24 квітня
Президент США Джо Байден затвердив ухвалений Конгресом пакет допомоги Україні на $61 млрд. Водночас Європейська комісія виділила транш на €1,5 млрд в рамках Фонду для України.

Російські війська не припиняють обстрілювати територію України. Зокрема, під ворожий вогонь протягом доби потрапили Харків, Золочів та Одеса.

У Росії відбулася масштабна атака дронів, зокрема, вибухи пролунали поблизу Смоленської нафтобази та Новолипецького металургійного комбінату.

Що відбулося в Україні та світі за добу 24 квітня 2024 року – читайте далі у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Допомога від США

Транш від Єврокомісії

Заборона на видання паспортів чоловікам за кордоном

Ракетні удари по Харкову

Обстріл Золочева

Атака по Одесі

Масштабні пожежі в Росії

Допомога від США

Президент США Джо Байден підписав закон про виділення пакету допомоги Україні на $61 млрд, ухваленого американським Конгресом.

За його словами, Україна отримає ракетні системи та необхідну зброю. На сайті Пентагону зазначено перелік озброєння, яке увійшло в новий пакет допомоги ЗСУ.

Зокрема, Україні виділяють ракети для ППО RIM-7 і AIM-9M, ПЗРК Stinger, стрілецьку зброю й додаткові боєприпаси, включно з патронами для боротьби з дронами, боєприпаси для HIMARS, 155-мм артснаряди, включно з фугасним зарядом і подвійного призначення.

HIMARS. Фото: Генштаб ЗСУ

США передадуть Україні артснаряди калібру 105 мм, мінометні снаряди калібру 60 мм, бойові машини піхоти Bradley, MRAP та HMMWV, транспортні засоби матеріально-технічного забезпечення, тактичні автомобілі для буксирування і транспортування техніки.

У пакет допомоги Україні увійдуть ракети TOW, протитанкові системи Javelin і AT-4, високоточні авіаційні боєприпаси, аеродромно-допоміжне обладнання, міни, протипіхотні боєприпаси Claymore, підривні боєприпаси для знищення перешкод, прилади нічного бачення.

Водночас Україна отримає навчальні боєприпаси, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

Читайте також

Те, що Путін планує, ми маємо розвернути проти нього: Зеленський про пакет допомоги США

Транш від Єврокомісії

Європейська комісія надасть транш на €1,5 млрд у рамках Фонду для України (Ukraine Facility), загальний обсяг якого становить €50 млрд, повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, Україна несе на плечах важкий тягав для всього світу, тому життєво необхідно підтримувати державу, коли вона бореться з агресором.

Урсула фон дер Ляєн запевняє, що Європа залишається єдиною та рішучою у діях на підтримку України.

Фото: Офіс президента

Заборона на видання паспортів чоловікам за кордоном

Кабінет міністрів видав постанову, якою заборонив пересилання паспортів України чи закордонних паспортів для чоловіків віком від 18 до 60 років, які перебувають в інших країнах.

Згідно з постановою Кабміну, українські чоловіки призовного віку зможуть отримати паспорти лише у територіальному органі або підрозділі Державної міграційної служби.

Фото: Getty Images

Ракетні удари по Харкову

Після ракетних ударів С-300 по Шевченківському району Харкова збільшилася кількість постраждалих до шести людей, повідомили в ОВА.

За інформацією військової адміністрації, дві ворожі ракети влучили в землю поряд з житловими будинками. Вибито вікна у трьох багатоповерхівках, двох офісних будівлях, трьох нежитлових будинках.

У Харкові пошкоджено автомобілі та газову магістраль, внаслідок чого комунальникам довелося відключити газопостачання в мікрорайоні.

Читайте також

Росія розганяє фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми – ЦПД

Обстріл Золочева

У ніч на 24 квітня російські війська завдали ракетного удару по Золочеву Харківської області.

За даними ОВА, по центральній частині населеного пункту влучили дві ракети С-300.

Після атаки по Золочеву частково зруйновано колишню будівлю місцевої адміністрації, 10 будинків, серед яких є дві багатоповерхівки, а також будівлю банківської установи. Обійшлося без постраждалих, зазначають в ОВА.

Атака по Одесі

Внаслідок вибухів в Одесі поранену жінку, а ударною хвилею пошкоджено близько 30 приватних житлових будинків, повідомили в ОВА.

У деяких оселях впала стеля, вибито шибки та скло. Через обстріл постраждала 43-річна жінка, яку госпіталізували у стані середнього ступеня тяжкості.

Фото: ДСНС

Речник Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук вважає, що удар по Одесі свідчить про те, що Росія намагається знайти та завдати удару по місцях дислокації українських військових.

За його словами, локація належить військової інфраструктури, але це база зберігання техніки. Плетенчук запевняє, що більше немає постраждалих військовослужбовців і цивільних.

Масштабні пожежі в Росії

У низці регіонів Росії відбулася атака дронів у ніч на 24 квітня. Відомо про пожежу на Смоленській нафтобазі та атаку на Новолипецький металургійний комбінат.

Поінформоване джерело Фактів ICTV повідомляє, що 24 квітня нафтобази в Ярцево та Раздорово Смоленської області Росії атакували дрони Служби безпеки України.

Зокрема, Роснефть втратила дві бази зберігання й перекачування паливно-мастильних матеріалів у Ярцево і Раздорово Смоленської області РФ.

На них зберігалося близько 26 тис. куб. м пального, яке використовували для потреб російських окупантів.

Читайте також

Є конкретні дані: Зеленський заявив, що РФ хоче зірвати саміт миру у Швейцарії

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 17052
Опубліковано: 24.04.24