Dark mode


A+ | Скинути | A-
Викрито екс-строковика Сил оборони, що виявився “кротом” ФСБ
Викрито екс-строковика Сил оборони, що виявився “кротом” ФСБ
Зловмисник – колишній строковик – коригував ракетні удари по Харківщині і планував після цього зустрітися з окупантами.

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з підрозділами ЗСУ затримала “крота” російської ФСБ, який коригував ракетні удари по Харківщині та намагався втекти на позиції окупантів. Про це СБУ повідомляє на своєму каналі в Telegram в четвер, 25 квітня.

“Зловмисника затримали поблизу лінії боєзіткнення на Куп’янському напрямку, коли він намагався приховано вийти на позиції окупантів. Там його мали зустрічати російські військові із знаками розрізнення у вигляді “георгіївської стрічки” на рукаві. У подальшому вони планували провести інформатора до “філії” ФСБ на тимчасово окупованій частині території Луганщини і тим самим завершити його “евакуацію”, – йдеться в повідомленні.

Ворожим інформатором виявився колишній строковик однієї з військових частин Сил оборони, який напередодні звільнення в запас пішов на співпрацю з ФСБ.

“До такого “кроку” його спонукали батьки, які проживають на тимчасово окупованій території на сході України та перебувають у полі зору російської спецслужби. Через них окупанти “домовились” із строковиком про передачу координат потенційних цілей та запропонували йому план подальшої втечі після “демобілізації”.

Для комунікації використовували анонімні чати у месенджері. За даними слідства, фігурант здійснював пересилку «потрібних» геолокацій ворогу у вигляді позначок на ґуґл-карті”, – розповіли в Службі безпеки.

На підставі зібраних доказів слідчі Управління СБУ в Харківській області повідомили йому про підозру за статтею Несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Нині затриманий перебуває під вартою, йому загрожує до восьми років тюрми.

 

 

раніше Служба безпеки зібрала доказову базу на двох громадян Росії, які організували від’єднання Запорізької АЕС від єдиної енергосистеми України.

Суд виніс вирок депутату-комуністу, що навів ракетний удар по Запоріжжю

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Всі новини від: 1news.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 5923
Опубліковано: 25.04.24