Dark mode


A+ | Скинути | A-
Які цілі може обрати Україна для застосування ATACMS
Які цілі може обрати Україна для застосування ATACMS
Цілі для завдання ударів ракетами ATACMS повинні бути обрані виважено, а не емоційно.

Про це в ефірі Radio NV розповів військовий експерт, колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

– Україна повинна обрати цілі, але логічно, закономірно й не емоційно. Так, головна у нас емоція – треба знищити Кримський міст. Яка буде ціна цих зусиль? Якщо ми вкладемо всі ракети, які нам передали, умовно, наприклад, 100 одиниць, у Кримський міст. Окей, його зруйнували, у Facebook “перемога, клас, лайки, нова марка”. Але ж на фронті, під Роботиним, на Авдіївському, Куп’янському напрямках нічого не змінеться. У росіян є нова гілка, вони її тягнуть, – зазначив він.

Ступак зауважив, що Кримський міст – це не об’єкт з високою доданою вартістю.

– Це не зменшить виходи балістики з Криму, не погіршить логістику росіян на окупованих територіях. А от, будь ласка, згадайте Джанкой, коли лише два ATACMS прилетіли, але скільки паніки було. Оце об’єкти з високою доданою вартістю, – сказав військовий експерт.

ATACMS для України

Напередодні радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що ракети ATACMS дальнього радіусу відправили в Україну ще у березні, а саме у рамках пакету допомоги на $300 млн.

Після цього, за його словами, наша держава вже двічі застосувала ATACMS.

У пакеті допомоги для України, який президент США Джо Байден схвалив у середу, 24 квітня, також, як зауважив Салліван, містилися деякі з ракет.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10602
Опубліковано: 25.04.24