Dark mode


A+ | Скинути | A-
Дві ночі без атак Шахедами: у Повітряних силах назвали ймовірні причини
Дві ночі без атак Шахедами: у Повітряних силах назвали ймовірні причини
Останні кілька ночей РФ не застосовує Шахеди для атак по Україні, що може свідчити про підготовку ворога до нових масованих обстрілів.

Таку думку висловив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону Єдині новини у коментарі ведучій Вікна-новин Яні Брензей.

“Пауза” між обстрілами: до чого готується ворог

– Ми бачили напередодні, як ворог застосовував здебільшого керовані авіаційні та крилаті ракети, однак справді вже кілька днів поспіль ми не спостерігаємо саме ударів безпілотними літальними апаратами типу Шахед. Це може бути пов’язано з різними причинами… Це може бути затишшя перед підготовкою якогось більш масованого дійства або відслідковування та вичікування кроку з нашої сторони, – наголосив він.

Водночас Євлаш не вважає часті повітряні тривоги через зліт МіГ-31К в РФ, зокрема напередодні, свідченням підготовки до таких атак.

– У росіян постійно відбувається підготовка, не обов’язково МіГ може підійматися саме для того, аби проводити обстріли. Він може здійснювати якісь перельоті, пов’язані з іншими причинами, наприклад, патрулюванням, передислокацією, перебазуванням тощо, – додав речник Повітряних сил.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 793-тю добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 6690
Опубліковано: 26.04.24