Dark mode


A+ | Скинути | A-
Як позбутися неприємного запаху зі взуття
Як позбутися неприємного запаху зі взуття
Іноді після довгого носіння своєї улюбленої пари взуття, з’являється неприємний запах, який викликає єдине бажання — викинути черевики на смітник. Чи справді найкращий варіант — позбутися смердючого взуття?

Джерелом смороду є бактерії. Вони накопичуються на ваших ногах, мутують та виробляють кислоти — метанетіол, ізовалеріанову кислоту та пропанову кислоту. Хоча ці бактерії не є шкідливими, але саме їх можна звинуватити в неприємному ароматі.

Наприклад, метанетіол виробляється як побічний продукт основної бактерії, що живе на ногах. Ця органічна кислота має виразний сірчаний сморід, який нагадує тухлу капусту та смердючі шкарпетки.

Хоч би як ви мили свої ноги, вони однаково будуть пахнути. Тому що потових залоз на ногах більше, ніж будь-де на тілі. Це робить взуття ідеальним місцем зустрічі бактерій. При цьому викидати черевики на смітник не варто. Як побороти неприємний запах взуття — читайте в матеріалі.

Як позбутися запаху із взуття – кілька способів

Вугільні таблетки — вони всмоктують запах та вологу, а також зменшують кількість бактерій. Варто покласти кілька пігулок у кожен черевик і почекати декілька годин.

Силікагель — це речовина, яка здатна поглинути вологу та запахи зі взуття, а також зменшити ризик появи грибкових інфекцій.

Спеціальні ароматизатори для взуття — вони можуть допомогти забезпечити свіжий та приємний аромат.

Ефірні олії — деякі ефірні олії, такі як чайне дерево, м’ята або лаванда, можуть мати антимікробну дію, що зменшує сморід.

Читайте також

Як відіпрати білі шкарпетки руками – народні способи з доступними засобами

Як уникнути неприємного запаху із взуття – правила

Ретельно мийте ноги. Регулярний душ допоможе зменшити кількість бактерій на ногах, що можуть призводити до неприємного запаху.

Забезпечте достатню вентиляцію для своїх ніг. Наприклад, носіть взуття з сітчастими вставками або відкриті сандалі, на ноги завжди надівайте шкарпетки з натуральних матеріалів.

Застосовуйте спеціальні засоби. Використовуйте дезодоранти для ніг та антисептики, які допоможуть зменшити кількість бактерій на ногах та у взутті.

Регулярно змінюйте черевики. Намагайтеся не носити те саме взуття щодня, оскільки це може призвести до збільшення кількості бактерій та вологи в ньому.

Перевірте, з чого ваше взуття. В магазинах краще звернути увагу на вироби з натуральної шкіри або тканини, які пропускають повітря, зменшуючи таким чином вологість взуття.

Піклуйтесь про стан черевиків. Ретельно просушуйте їх перед та після носіння. Обирайте сухі місця для зберігання взуття.

Як позбутися запаху у взутті за одну ніч

Сода. Насипте велику кількість соди всередину черевиків та залиште на ніч. Наступного дня запах щезне, але не забудьте прибрати соду з взуття.

Оцет. Наповніть пляшку з розпилювачем оцтом та розпиліть на взуття зсередини. Залиште на ніч, щоб оцет висох. Наступного дня запах має зникнути.

Лимон. Відріжте шматок лимона та покладіть у черевики на ніч.

Часник. Поріжте кілька зубчиків часнику на половинки та покладіть по одному зубчику в кожен черевик, залиште на ніч.

Чайні пакетики. Покладіть сухі чайні пакетики всередину взуття на ніч. Чай поглине неприємний запах. Після цієї процедури пакетики краще викинути.

Холод. Помістіть ваше взуття у пакет, поставте в морозилку на ніч. Наступного дня вийміть їх із морозилки та дайте їм висохнути природним шляхом. Надзвичайно низька температура вб’є бактерії та зробить ваше взуття менш смердючим.

Читайте також

Як прати кросівки в машинці

Читайте також

Як чистити замшеве взуття: ефективні методи

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11078
Опубліковано: 26.04.24