Dark mode


A+ | Скинути | A-
Зеленський озвучив пріоритети України для успіху у війні
Зеленський озвучив пріоритети України для успіху у війні
Президент України Володимир Зеленський назвав ППО, далекобійну зброю та артилерією життєво важливими пріоритетами у питанні допомоги нашій країні від союзників.

Про це він сказав у своєму зверненні до учасників зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн.

За словами глави держави, подальший розвиток подій на фронті залежить від того, як швидко діятимуть Україна і союзники та чи будуть виконуватися домовленості.

Пріоритети України у питанні допомоги союзників

Першим пріоритетом, який озвучив Зеленський, є далекобійна зброя. Зеленський подякував партнерам за вже ухвалені рішення про ракети, які “вже працюють на фронті” – Storm Shadow, SCALP і ATACMS.

Другим пріоритетом президент назвав ППО. Він повідомив, що армія РФ лише цьогоріч застосувала проти України 9 тис. керованих авіабомб.

— Нам потрібні спроможності, щоб збивати їхні бойові літаки, щоб вони не наближалися до наших позицій і кордону. Це можливо. Так само, як можливо захистити українські міста від російських ракет. Нам терміново потрібні системи Patriot і ракети до них, – наголосив Зеленський.

За словами президента, Україна потребує щонайменш семи таких систем. Також він нагадав і щодо прискорення надання винищувачів F-16.

Третім пріоритетом Зеленський назвав артилерію і снаряди. Він наголосив, що зараз дисбаланс українських і російських сил в артилерії складає 1:10, і така ситуація заохочує Росію думати про контрнаступ.

Четвертим пріоритетом він назвав виробництво зброї, як у країнах-партнерах, так і у спільних проєктах.

21-ше засідання Рамштайну

26 квітня міністр оборони США Ллойд Остін відкрив 21-ше засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн.

Також Остін повідомив, що перші винищувачі F-16 почнуть прибувати в Україну вже цього року разом із навченими пілотами та персоналом, що буде обслуговувати літаки.

Читайте також

Ракети для HIMARS та системи ППО: Остін анонсував новий пакет допомоги Україні на $1 млрд

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 10481
Опубліковано: 26.04.24