Dark mode


A+ | Скинути | A-
Вберегти залізниці, водоканали та порти від атак РФ: Кубраков про роботи над захистом енергетики України
Вберегти залізниці, водоканали та порти від атак РФ: Кубраков про роботи над захистом енергетики України
Станом на сьогодні у підпорядкуванні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України знаходиться майже 4 тис. обʼєктів критичної інфраструктури: від тягових підстанцій залізниці та водоканалів до шляхопроводів та портової інфраструктури.

Про це під час розмови з парламентарями про енергетику та захист критичної інфраструктури повідомив віце-прем’єр-міністр Олександр Кубраков, проінформував він на свої сторінці в мережі Facebook.

Для кожного з них профільне підприємство знаходить різні типи захисту – від найпростішої – габіонів та бігбегів до складної і дороговартісної – як-то встановлення засобів радіоелектронної боротьби.

Окрім того, за словами Олександра Кубракова, у вересні минулого року відповідно до рішення Уряду, команда Мінінфраструктури взяла на себе зобовʼязання звести фізичних захист 22 розподільчих підстанціях НЕК Укренерго. Тільки на 22 з існуючих 90-та магістральних та ще тисяч менших підстанцій.

– Рішення, яким саме має бути такий захист, ухвалювали спільно з інженерами Генерального Штабу ЗСУ, військовими інженерами з США, Британії, Японії та Німеччини.

На всіх 22 обʼєктах, за які відповідає наша команда, робота по зведенню захисту ІІ рівня завершена або знаходиться на фінальних стадіях. У деяких областях збережено розподілення енергії саме завдяки цим укриттям, – розповів Кубраков.

Він також повідомив, що захист обʼєктів генерації енергії, таких як ТЕЦ, ТЕС або ГЕС, ніколи не відносився до відповідальності міністерства.

– Очевидно, що захистити статичні обʼєкти розміром в кілька гектарів неможливо жодним саркофагом – це надто довго і дорого. Єдине можливе рішення – засоби ППО. Ми залежні від ритмічних поставок озброєння від країн-партнерів, – каже Олександр Кубраков.

Нагадаємо, нещодавно віцепремʼєр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков взяв участь у зустрічі Координаційної  групи G7+ з підтримки енергетичного сектору України. Під час зустрічі були представлені оновлені дані щодо руйнувань і потреб України в звʼязку з атаками росії на енергетичну інфраструктуру. Також був представлений план модернізації та захисту генеруючих потужностей для споживачів в рамках підготовки до опалювального сезону.

Раніше повідомлялось, що ключові електропідстанції в декількох областях України, які найбільше потерпають від російських обстрілів, завдяки другому рівню захисту витримали і витримують ворожі атаки.

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 11039
Опубліковано: 26.04.24