Dark mode


A+ | Скинути | A-
Ветеран Формули-1 Гюлькенберг з 2025 року виступатиме за заводську команду Audi
Ветеран Формули-1 Гюлькенберг з 2025 року виступатиме за заводську команду Audi
Німецький пілот Формули-1 Ніко Гюлькенберг покине команду Haas і перейде в Sauber після закінчення поточного сезону Формули-1.

Про це повідомили обидві команди королівських перегонів, а також пресслужба Формули-1.

36-річний гонщик проводить свій другий сезон у складі американського колективу. За перший рік після повернення до Формули-1 в статусі повноцінного пілота у 2023-му Гюлькенберг набрав дев’ять очок. У поточному сезоні у Ніко поки чотири очки.

Гюлькенберг стане пілотом Sauber (Audi)

Між пілотом та Sauber укладено контракт на кілька років — конкретні умови угоди не розголошуються. Німець вже виступав за цю команду у 2013 році.

*Hülkenberg has been added to the group chat*

We’re excited to announce Nico Hülkenberg will join Stake F1 Team KICK Sauber for the 2025 season. pic.twitter.com/1DLNcBBL8j

— Stake F1 Team KICK Sauber (@stakef1team_ks) April 26, 2024

Зазначимо, що швейцарська команда Sauber стане заводською командою Audi у 2026 році. Минулого місяця німецький автомобільний гігант офіційно оголосив, що викупив 100% акцій Sauber.

За свою кар’єру у Формулі-1 німець окрім Haas та Sauber виступав за такі команди: Williams, Force India, Renault, Racing Point та Aston Martin.

Гюлькенберг взяв участь у понад 200 перегонах Формули-1, але ще не фінішував на подіумі, хоча він стартував із поул-позиції на Гран-прі Бразилії 2010 року, виступаючи за команду Williams.

Нагадаємо, у лютому 2024 року стало відомо, що з наступного сезону Льюїс Гемілтон приєднається до команди Ferrari, де його напарником буде монегаск Шарль Леклер.

Читайте також

Формула-1: Ферстаппен переміг на Гран-прі Китаю, Гемілтон відіграв 9 позицій

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 9062
Опубліковано: 26.04.24