Dark mode


A+ | Скинути | A-
Посол ЄС очікує, що переговори про вступ України до Євросоюзу почнуться в червні
Посол ЄС очікує, що переговори про вступ України до Євросоюзу почнуться в червні
Посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова заявила, що Київ готовий розпочати переговори про вступ в ЄС.

Про це вона повідомила в інтерв’ю Українському радіо.

– Я дуже сподіваюся, що наприкінці червня ми розпочнемо переговори з Україною та Молдовою. Політичний сигнал було надіслано ще в грудні минулого року. Україна перебуває на правильному шляху, вона готова до переговорів, – сказала Матернова.

Водночас це не означає, що не залишилося реформ, які потрібно продовжувати.

– Очевидно, що вони потрібні, але їх можна буде продовжувати протягом переговорів про вступ. Тому я не можу гарантувати, але можу сказати, що дуже сподіваюся, що переговори розпочнуться в червні, – додала пані посол.

Матернова також підкреслила, що основним фактором, який впливає на будь-яку стадію процесу вступу, є необхідність одностайності серед країн-членів. Тобто якими б незначними не здавалися інтереси окремих країн-членів, вони мають значення.

Чи може головування Угорщини в Раді ЄС негативно відбитися на переговорах

З 1 липня і до кінця 2024 року в Раді Європи головуватиме Угорщина. Однак, на думку Матернової, це, ймовірно, не завадить планам України. Це пов’язано з тим, що країна, яка головує, має “відігравати роль чесного медіатора”.

– Іншими словами, це не той випадок, коли ви просуваєте свої урядові чи національні пріоритети. Ви повинні головувати на засіданнях, але сприяти досягненню консенсусу між іншими, – наголосила вона.

Раніше посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова заявила, що наша держава може стати повноправним членом ЄС до 2030 року.

Читайте також

Вступ України до ЄС може вимагати збільшення бюджету на 20% – єврокомісар

Всі новини від: fakty.com.ua

Поділитися:

Наші мобільні додатки:

Показів: 12453
Опубліковано: 27.04.24